Η αναβαθμισμένη έκδοση του Idol 4S της Alcatel, μία έκδοση που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10 Mobile, θα ξεκινήσει σύντομα να πωλείται από το δίκτυο καταστημάτων της T-Mobile στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Idol 4S υποστηρίζει βεβαίως το headset εικονικής πραγματικότητας (VR) που υπάρχει στην συσκευασία, και είναι το πρώτο μάλιστα κινητό Windows που κάνει κάτι τέτοιο. Το συγκεκριμένο Windows 10 Mobile-powered smartphone έχει πολλές ομοιότητες με την έκδοση που κυκλοφορεί με Android καθώς και με το BlackBerry DTEK60, ωστόσο έχει και κάποιες δοαφορές.

 

Για παράδειγμα, η Alcatel προτίμησε να χρησιμοποιήσει μία οθόνη ανάλυσης 1080p αντί για WQHD στην συγκεκριμένη έκδοση, με στόχο να αυξηθεί η απόδοση στα Windows (στην έκδοση με Windows χρησιμοποιείται το Snapdragon 820 SoC ενώ στην έκδοση Android το Snapdragon 652 SoC της Qualcomm). Η RAM έχει αυξηθεί επίσης κατά 1GB από τα 3GB ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας διατηρήθηκε στα 3000mAh.

 

Η συσκευή διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 8,0 Megapixels που συνοδεύεται από LED flash και κύρια κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 21 Megapixels. Στην πρόσοψη επίσης υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία. Η συσκευή θα κυκλοφορήσεις στις ΗΠΑ αποκλειστικά από την T-Mobile στις 10 Νοεμβρίου με τιμή $469.

 

 

Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: Engadget