Η Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση μίας νέας εφαρμογής στο Google Play για συσκευές Android με την ονομασία AppComparison.

Ο στόχος της εφαρμογής είναι να δείξει στον χρήστη του Android ποιες από τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες στο κινητό του είναι διαθέσιμες και στo λειτουργικό σύστημα Windows Phone ώστε να τον βοηθήσει να κάνει εύκολα το "switch" στην πλατφόρμα της Microsoft.

 

Με την εγκατάσταση της, η εφαρμογή σαρώνει το κινητό του χρήστη για να εντοπίσει όλες τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες. Στην συνέχεια, ζητάει από τον χρήστη να επιλέξει τις κατηγορίες εφαρμογών που τον ενδιαφέρουν περισσότερο. Ακολούθως, δείχνει τις αντίστοιχες εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone για εκείνες που είναι εγκατεστημένες στο κινητό του ή παρόμοιες, κοντινές εφαρμογές, που προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα (π.χ προτείνονται οι HERE Maps στην θέση των Google Maps).

 

Όπως είναι φυσικό –και για την ώρα- για όλες οι εφαρμογές στο Android δεν υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές στα Windows Phone. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν πάντως ορισμένες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις. Παρόλα αυτά, ορισμένες επίσημες εφαρμογές βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε δοκιμαστική φάση και είναι outdated όπως εκείνες των Instagram και Twitter ενώ το Snapchat και όλες οι επίσημες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google απλώς δεν υπάρχουν –επίσημα- στην πλατφόρμα.

 

Η εφαρμογή είναι μία καλή προσπάθεια από την Microsoft για να δείξει ότι στα Windows Phone υπάρχουν πολλές εφαρμογές που κάνουν αντίστοιχη δουλειά με αυτή των εφαρμογών στο Android, αλλά από την άλλη δείχνει και την σκληρή, για την ώρα, εικόνα της διαφοράς που υπάρχει στην ποσότητα και ενδεχομένως και στην ποιότητα ορισμένων εφαρμογών.

 

Το λειτουργικό Windows Phone έχει πολλά δυνατά σημεία, αλλά η ποσότητα των εφαρμογών δεν είναι ένα από αυτά. Ενδεχομένως θα ήταν καλύτερα για την Microsoft να επικεντρωθεί στην επίδειξη των δυνατών σημείων της πλατφόρμας της, και όχι στις αδυναμίες. Αν η συγκεκριμένη εφαρμογή θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για την πλατφόρμα της εταιρείας μένει να το μάθουμε στο μέλλον.

 

File.png Download: AppComparison | Android

 

Link.png Site: GSMArena