Μια πολύ σημαντική εφαρμογή, αυτή του Skype, δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε λίγο καιρό οι κάτοχοι smartphone που βασίζονται στην πλατφόρμα των Windows Phone 8.1 και σε παλαιότερες εκδόσεις του Android.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, η δημοφιλής υπηρεσία βρίσκεται στο σημαντικό στάδιο μετάβασης της λειτουργίας της από το πρωτόκολλο p2p που στηρίζεται μέχρι σήμερα, σ' αυτή του cloud. Η αλλαγή αυτή προϋποθέτει την κατάργηση παλαιών εκδόσεων της εφαρμογής, με τη Microsoft όμως να μην προχωρά σε αναβαθμίσεις για την ίδια της την πλατφόρμα. Έτσι από τον προσεχή Οκτώβριο, οι κάτοχοι συσκευών που παραμένουν στα Windows Phone 8.1 δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθόλου την υπηρεσία, ενώ όσοι διαθέτουν smartphone με την παλαιά έκδοση 2.3 του Android θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την έκδοση 4 της εφαρμογής του Skype προκειμένου να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Για όσους διαθέτουν smartphone με εγκατεστημένη την έκδοση 4.0.3 και άνω του Android, θα μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία με την έκδοση 6.2 και άνω του Skype.

 

Σε παρόμοια κίνηση είχε προχωρήσει η Microsoft το 2014, καταργώντας την υποστήριξη του Skype σε κατόχους συσκευών Windows Phone 7, αφήνοντας άμεσα εκτός της υπηρεσίας 10 εκατομμύρια χρήστες, όμως οι αριθμοί αυτή τη φορά είναι αρκετά μεγαλύτεροι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόλις το 10.9% όσων διαθέτουν smartphone που βασίζεται στην πλατφόρμα των Windows και συγκεκριμένα μόνο στην έκδοση 10, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. Ενδεικτικό είναι ότι από το σύνολο των Windows Phone 8.1 συσκευών, μόνο το 50.4% μπορεί να αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση, αλλά μόλις το 15.2% των χρηστών έχει προχωρήσει σ' αυτή την κίνηση.

 

Link.png Site: Skype
Link.png Site: Phonearena