Στο συνέδριο Build 2016, και κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας των παρουσιάσεων στο συνέδριο, δεν υπήρξε αναφορά σε κάτι που αφορά πολλούς χρήστες: στα Windows 10 Mobile.

Μπορεί οι εκπρόσωποι και τα στελέχη της εταιρείας να έβαλαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα Windows 10 ως πλατφόρμα συνολικά, ωστόσο δεν έγινε κάποια συγκεκριμένη αναφορά στο mobile λειτουργικό σύστημα της εταιρείας και σε χαρακτηριστικά ή άλλες εξελίξεις γύρω από αυτό.

 

Ένα demo του Skype που έτρεχε σε ένα smartphone με Windows 10 Mobile δεν εμφανίστηκε παρά για μερικά δευτερόλεπτα κατά την διάρκεια της μαραθώνιας εναρκτήριας παρουσίασης, με την Microsoft να εστιάζει κυρίως στα Windows 10, στο Xbox One και στην πλατφόρμα UWP καθώς και στο Hololens.

 

Ο Terry Myerson, o επικεφαλής του τμήματος Windows & Devices της Microsoft μιλώντας στο The Verge είπε πως αν και στην Microsoft θα συνεχίσουν να εργάζονται με τον phone form factor, δεν πρόκειται να επικεντρωθούν σε αυτό για την ώρα.

 

Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι με αυτή την 4 ιντσών οθόνη, και θα βρεθεί εν καιρώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, αλλά αυτή την ώρα είναι μέρος της οικογένειας και δεν αποτελεί τον πυρήνα του μέρους που ευελπιστώ ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των developers για αυτή την χρονιά” εξηγεί ο Terry Myerson.

 

“Δεν υπάρχει ζήτημα αναγνώρισης του πόσο σπουδαίος είναι ο συγκεκριμένος form factor, αλλά για την Microsoft με τα Windows, και για την πλατφόρμα μας είναι το λάθος μέρος για να πρωτοπορήσουμε”. Σε ερώτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην αγορά της πλατφόρμας των Windows, ήταν ιδιαίτερα ειλικρινής σχετικά με το ποσοστό της Microsoft στην αγορά των smartphones. “Αν ήθελες να προσεγγίσεις πολλούς πελάτες κινητών, τότε τα Windows Phone δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να το κάνεις” παραδέχτηκε ο Myerson.

 

Αν ήθελες να προσεγγίσεις πολλούς πελάτες των Windows, τότε αυτή είναι η μεγαλύτερη βάση εγκατάστασης με οθόνες 9 ιντσών έως 30 ιντσών. Αν ήθελες να κάνεις νέα και συναρπαστικά πράγματα, τότε τα Xbox και Hololens αποτελούν μέρος της συζήτησης”.

 

Αυτή η ρεαλιστική προσέγγιση, ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τα δυνατά σημεία της Microsoft: την κυριαρχία της στα PCs. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft παραιτείται από τα Windows Phone. Απλώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν αποτελεί το σημείο που θα εστιάσει η Microsoft για το τρέχον έτος. “Θα κάνουμε κάποια συναρπαστικά πράγματα με τα τηλέφωνα, αλλά τα φετινά τηλέφωνα μπορεί να είναι ένα σημαντικό τμήμα της οικογενείας μας, αλλά δεν αποτελούν την αιχμή του δόρατος”.

 

Link.png Site: TheVerge