Αν και δεν αποτελεί έκπληξη, η Microsoft δεν φαίνεται να κερδίζει και πολλά από την επιχείρηση με τα smartphones που διαθέτει. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της με τα οικονομικά αποτελέσματα, η εταιρεία είδε πτώση στο τμήμα mobile που έφτασε το 46%.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, η Microsoft πούλησε μόλις 2,3 εκατομμύρια συσκευές Lumia, κάτι που μεταφράζεται σε πτώση 73% σε σχέση με πέρυσι. Το κακό είναι ότι φαίνεται πως πρόκειται για τάση, αφού το περασμένο τρίμηνο η εταιρεία ανέφερε πτώση στις πωλήσεις κινητών κατά 54%.

 

Παρόλα αυτά, η εταιρεία συνεχίζει να βγάζει χρήματα, με τα έσοδα να φτάνουν τα $20,5 δισεκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη να αγγίζουν τα $3,8 δισεκατομμύρια. Η Microsoft μάλιστα είδε ανάπτυξη στον τομέα Surface, ο οποίος μέσα σε τρεις μήνες είδε αύξηση $1,1 δισεκατομμυρίων, κάτι που ισοδυναμεί με αύξηση year-over-year σχεδόν 61%. H εταιρεία είπε ότι η ανάπτυξη του τομέα Surface οφείλεται κατά πρώτο λόγο στις πωλήσεις των Surface Pro 4 και Surface Book, ωστόσο δεν αναφέρει στην έκθεση της τον αριθμό των υπολογιστών του είδους που πωλήθηκαν. Τα έσοδα από τον τομέα Windows OEM μειώθηκαν επίσης κατά 2%.

 

Η Microsoft επίσης είδε ανάπτυξη στα τμήματα Office, Azure και σε άλλες cloud-based επιχειρήσεις της, με τα έσοδα από το Office να αυξάνονται κατά 7% στον εμπορικό τομέα και κατά 6% στον καταναλωτικό τομέα, κυρίως λόγο της ανάπτυξης στις συνδρομές Office 365. Οι συνδρομές του Office 365 έχουν φτάσει τις 22,2 εκατομμύρια. Όσον αφορά στο Azure, τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 120%.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι ενεργοί (monthly) χρήστες του Xbox Live αυξήθηκαν κατά 26% (year-over-year) και στους 46 εκατομμύρια ενώ τα έσοδα της εταιρείας από τις διαφημίσεις στην μηχανή αναζήτησης Bing αυξήθηκαν κατά 18%.

 

Link.png Site: Engadget