Πιστή στο ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα της, η Mozilla κυκλοφόρησε πριν από λίγο τον Firefox 7 για Windows, Mac και Linux δίνοντας έμφαση στις επιδόσεις.

 

Εδώ και αρκετά χρόνια ο δημοφιλής browser έπασχε από ένα σοβαρό θέμα που αφορούσε τη διαχείριση της μνήμης RΑΜ, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί πάρα πολλoύς υπολογιστικούς πόρους και η επίλυση αυτού συνεπάγεται πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Το θέμα διευθετήθηκε πλέον με τον Firefox 7, χάρις την πρωτοβουλία MemShrink η οποία ξεκίνησε να ασχολείται με τα θέματα διαχείρισης μνήμης από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές της εταιρείας, η τελευταία έκδοση του Firefox καταναλώνει 20-50% λιγότερη μνήμη. Ειδικότερα κατά το κλείσιμο μιας καρτέλας αφαιρείται αμέσως η μνήμη που καταναλώνει έτσι ώστε να χρησιμοποιείται πάντα το μέγιστο διαθέσιμο απόθεμα μνήμης.

 

capturegos.png

 

Υπάρχουν και ορισμένες αλλαγές στην μπάρα διευθύνσεων, όπου αποκρύπτεται το πρόθεμα http:// και το κυρίως μέρος των διευθύνσεων φαίνεται με πιο σκούρα γραμματοσειρά από το υπόλοιπο μέρος της, κάτι το οποίο συμβάλει και στην προστασία από το phising.

 

Link.png Site: techspot.com

File.png Download: Firefox 7 Windows - Mac - Linux