Mozilla και Qualcomm συνεργάζονται για την ανάπτυξη εγγενούς έκδοσης του Firefox αρχιτεκτονικής ARM για τα Windows 10. 

Η ανάπτυξη τέτοιων εκδόσεων βοηθούν στην απαλλαγή από την ανάγκη χρήσης τεχνολογιών emulation, οι οποίες φυσικά δεν αποδίδουν ιδανικά. Τα προγράμματα περιήγησης είναι τα πιο δημοφιλή, και δεν είναι τυχαίο ότι Firefox και Chrome είναι από τις πρώτες εφαρμογές που θα δούνε εγγενείς ARM εκδόσεις στα Windows. 

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ARM εκδόσεις εφαρμογών σε Windows, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα. H Mozilla δεν αποκάλυψε ακόμα την ακριβή ημερομηνία που θα κάνουν διαθέσιμο το ARM Firefox, αλλά αυτό εξαρτάται και από τον ρυθμό επίλυσης των προβλημάτων που θα αποκαλύψει το εκτεταμένο testing. Με τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν την Microsoft να βασίζει τον νέο Edge browser στην μηχανή Blink του Chromium, και με τους Firefox και Safari Apple να χρησιμοποιούν Gecko και Webkit, η αγορά των περιηγητών ξεκαθαρίζει πλέον με δύο ανταγωνιστικές ομάδες. 

Την ίδια στιγμή, η Qualcomm ανακοίνωσε την νέα πλατφόρμα της για PC/laptop, “Snapdragon 8cx”, η οποία προεκτείνει το στοίχημα της στην συγκεκριμένη αγορά. Με τις εξελίξεις που έφερε η έκδοση Windows 10 για ARM, αυτό το στοίχημα φαίνεται να έχει όλο και πιο θετικές προοπτικές. 

TechCrunch