Το Linux προσαρμόζεται στις επιταγές του σήμερα και καταργεί λέξεις για τις οποίες πολλή κουβέντα έχει γίνει τελευταίως.

Το κίνημα Black Lives Matter έχει κατορθώσει να επηρεάσει αρκετές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Ανάμεσα στους οργανισμούς και τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εμπνευστών του για αλλαγή και ευαισθητοποίηση, ήταν και η κοινότητα του Linux kernel με τον Linus Torvalds, δημιουργό και υπεύθυνό ανάπτυξης του πυρήνα, να δίνει την έγκρισή του για άμεσες αλλαγές στην ορολογία που χρησιμοποιείται έπειτα από σχετική πρόταση που έγινε.

Αυτές αφορούν την αντικατάσταση συγκεκριμένων λέξεων από άλλες, ευρύτερα αποδεκτές. Οι σημαντικότεροι όροι που συγκαταλέγονται στη λίστα είναι οι master, slave, whitelist και blacklist. Οι δε επικρατέστερες προτάσεις περιλαμβάνουν τα ζευγάρια controller/device, primary/secondary, main/replica και requester/responder για το master/slave, ενώ σε ό,τι αφορά το whitelist/blacklist, στα υπ’ όψιν είναι τα allowlist/denylist και passlist /blocklist. Με τους Chris Mason, Greg Kroah-Hartman και Linus Torvalds να έχουν ανάψει το πράσινο φως εν τω μεταξύ, η επισημοποίηση των αλλαγών είναι μάλλον θέμα χρόνου.

Η κίνηση της κοινότητας του Linux kernel έρχεται να ακολουθήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες άλλων οργανισμών που προέβησαν σε αλλαγές στην ορολογία τους -μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι ομάδες ανάπτυξης του Android, του Github, του Twitter και του Chrome.

  • Like 2
  • Confused 2
  • Sad 7