Η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος OS X Mountain Lion είναι από σήμερα διαθέσιμη για κατέβασμα μέσω του Mac App Store στα 15.99E. Η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple περιλαμβάνει πάνω από 200 νέα χαρακτηριστικά τα περισσότερα από τα οποία ενοποιούν σε μεγάλο βαθμό το οικοσύστημα της εταιρείας που περιλαμβάνει και το λογισμικό του iOS, με το συνδετικό κρίκο να είναι το iCloud.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η ενσωμάτωση του κέντρου ειδοποιήσεων που γνωρίζουμε από το iOS, η εφαρμογή Messages για σύνδεση με τους δημοφιλέστερους λογαριασμούς άμεσων μηνυμάτων όπως το gtalk, ο ανανεωμένος Safari 6, αλλά και για την αποστολή iMessages. Επιπλέον ξεχωρίζει η δυνατότητα PowerNap μέσω της οποίας τα δεδομένα του χρήστη συγχρονίζονται στον Mac υπολογιστή ακόμη και όταν αυτός βρίσκεται σε διαδικασία αναστολής λειτουργίας (sleep). Το PowerSnap υποστηρίζει μοντέλα που διαθέτουν SSD σκληρό δίσκο και έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά από το 2011 και μετά. Κατά τη λειτουργία του δεν ενεργοποιούνται οι ανεμιστήρες ούτε ανάβει κάποιο φως στην οθόνη, αφήνοντας το χρήστη να “νομίζει” ότι ο υπολογιστής είναι ανενεργός, ενώ παράλληλα η κατανάλωση της μπαταρίας είναι πολύ μικρότερη από την κανονική λειτουργία του υπολογιστή. Επίσης η Apple εισαγάγει το Gatekeeper, μια δυνατότητα για ασφαλέστερες εφαρμογές καθώς αυτές υπογράφονται από την ίδια την εταιρεία.

 

Το Mountain Lion ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ η ανάπτυξή του ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου με την κυκλοφορία της έκδοσης Golden Master για προγραμματιστές.Είναι διαθέσιμο για Mac υπολογιστές που τρέχουν την έκδοση του Snow Leopard ή την μέχρι πρότινος τελευταία έκδοση του Lion. Η εγκατάσταση του πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το Mac Store ενώ δε θα διατεθούν στην αγορά USB αναβάθμισης όπως είχε γίνει με την κυκλοφορία του Lion.

 

494195-first.streams_desktop_medium.png

 

Σε αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις νέες λειτουργίες του OS X Mountain Lion. Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν προχωρήσει σε αγορά Mac υπολογιστή μετά τις 11 Ιουνίου μπορούν να κατεβάσουν ένα αντίγραφο του Mountain Lion χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

 

Link.png Site: Apple.com'>