Η ιδέα του Hackintosh δεν είναι καινούρια. Για καιρό τώρα μερικοί χρήστες Mac «παίζουν» με την ιδέα της εγκατάστασης του Mac OS X σε ένα συμβατικό μηχάνημα, κίνηση που δεν υποστηρίζεται επίσημα από την Apple.

 

Με την αύξηση των πωλήσεων των Macs φαίνεται ότι ήρθαν και οι πρώτες ουσιαστικές εξελίξεις στον χώρο αυτό: η εταιρεία Psystar ανακοίνωσε στο site της ότι είναι διαθέσιμοι για πώληση οι πρώτοι εμπορικοί Hackintosh.

 

Για 399 δολλάρια μπορείτε να προμηθευτείτε ένα Core 2 Duo mini tower χωρίς εγκαταστημένο λειτουργικό, ενώ για 554 δολλάρια μπορείτε να το αποκτήσετε με προεγκατεστημένο το Mac OS X Leopard.

 

Η χαμηλή τιμή δεν έρχεται όμως χωρίς κόστος: δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε τα επίσημα software updates του λειτουργικού, υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας ενώ προφανώς δεν διατίθεται επίσημη υποστήριξη.

 

Αν και το site της εταιρείας παρουσίασε προβλήματα λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση, φαίνεται ότι αυτά οφείλονταν σε τεχνικούς λόγους και όχι σε μήνυση της Apple, όπως αρχικά εκτιμήθηκε.

 

Παρόλ'αυτά αναμένεται η αντίδραση της Apple, που έχει αποδειχθεί πολύ σκληρή στο παρελθόν απέναντι σε παρόμοιες προσπάθειες.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr