Η επόμενη έκδοση του OS X η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η 10.9, αναμένεται να έχει πιο στενή σχέση με το iOS αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Mac, το Siri και οι χάρτες της Apple θα κάνουν την εμφάνιση τους στο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Η Apple έχει ήδη ενσωματώσει στο OS X την λειτουργία της υπαγόρευσης κειμένου και πιθανότητα η προσθήκη του Siri, του ψηφιακού εικονικού βοηθού, θα προσθέσει τη δυνατότητα των φωνητικών εντολών καθώς και διαφόρων αναζητήσεων.

 

Όσον αφορά την ενσωμάτωση των χαρτών της Apple οι οποίοι θεωρούνται ο αδύναμος κρίκος του iPhone 5, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχουν ως μεμονωμένη εφαρμογή αν και κατά πάσα πιθανότητα η Apple θα προσφέρει την υπηρεσία σε προγραμματιστές για να την ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους.

 

Ήδη η Apple έχει ενσωματώσει πολλά από τα χαρακτηριστικά του iOS στο OS X και σ'αυτά περιλαμβάνονται το σύστημα ειδοποιήσεων, τα iMessages, το Game Center, οι Υπομνήσεις, οι Σημειώσεις καθώς και ο συγχρονισμός εγγράφων μέσω iCloud.

 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του OS X 10.9 δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αν και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθηθεί η περσινή τακτική με τα αποκαλυπτήρια στις αρχές του νέου έτους και κυκλοφορία της τελικής έκδοσης στα μέσα της χρονιάς.

 

Link.png Site: 9to5mac.com