Κυκλοφόρησε σήμερα ο Opera Mobile 11 καθώς και ο Opera Mini 6 για smartphones και φορητές συσκευές με σημαντικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής για εξοικονόμηση χώρου στην οθόνη.

 

Πιο αναλυτικά, όλα τα βασικά κουμπιά έχουν ενσωματωθεί σε ένα εικονίδιο με το λογότυπο του browser και εμφανίζονται μέσω ενός αναδυόμενου παραθύρου αγγίζοντας το εικονίδιο αυτό . Μία από τις αλλαγές που φέρει ο Opera Mobile 11 είναι στη λειτουργία του ζουμ στις ιστοσελίδες η οποία εκτελείται πλέον με διπλό κλικ στο σημείο προς μεγέθυνση, ενώ η ποιότητα του έχει βελτιωθεί αισθητά. Πλέον δε χρειάζεται να κάνει κανείς ζουμ στην ιστοσελίδα για να μεταφερθεί σε κάποιο λινκ που περιέχει ή να ενεργοποιήσει Flash περιεχόμενο καθώς μπορεί να το πατήσει απευθείας.

 

Ο Opera Mobile 11 έχει βελτιώσει το μηχανισμό σχεδιασμού των ιστοσελίδων καθώς και τη JavaScript μηχανή σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του με αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες να φορτώνουν πιο γρήγορα. Η υποστήριξη HTML5 προσφέρει πλέον συμβατότητα για αναπαραγωγή ήχου και video. Έχουν προστεθεί ακόμη η υποστήριξη αναπαραγωγής περιεχομένου Flash στις Android συσκευές και η επαναφορά των τελευταίων ανοιγμένων καρτελών.

 

OperaMobile11.png

 

Υπενθυμίζεται ότι η Mini 6 έκδοση απευθύνεται σε παλαιότερης τεχνολογίας συσκευές αλλά και σε χρήστες που θέλουν να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση όγκου δεδομένων, καθώς έχει τη δυνατότητα συμπίεσης των δεδομένων στου servers της Opera πριν αυτά μεταφερθούν στο κινητό.

 

Και τις δύο εκδόσεις μπορείτε να τις κατεβάσετε από το m.opera.com .

 

Link.png Site: my.opera.com