Η Opera πρόκειται να κυκλοφορήσει έναν νέο browser για smartphones και tablets το Φεβορυάριο, με την ονομασία Opera Ice. Θα στηρίζεται στην πλατφόρμα WebKit όπως ο Firefox, ο Safari αλλά και ο Chrome browser σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εκδόσεις που χρησιμοποιούσαν τη μηχανή Presto.

Ο Ice είναι ειδικά σχεδιασμένος για χειρισμό με touch και gestures και για αυτό το λόγο θα διαθέτει ελάχιστα κουμπιά. Για παράδειγμα οι λειτουργίες εμπρός και πίσω στις ιστοσελίδες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσα από αντίστοιχες χειρονομίες με το δάχτυλο του χρήστη. Οι καρτέλες θα αντικατασταθούν από εικονίδια στην αρχική σελίδα, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να επισκεφτεί νέες σελίδες απλά πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή τους. Εάν ο χρήστης επιθυμεί να προσθέσει ένα web site στους σελιδοδείκτες, αρκεί ένα tap σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης και στη συνέχεια να προσθέσει το εικονίδιο του site στην οθόνη εκκίνησης.

 

Ο Opera Ice browser θα είναι διαθέσιμος το Φεβρουάριο στο App Store της Apple για τους χρήστες iOS, και στο Play Store της Google για χρήστες Android.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ADZbdxyvoOY

 

Link.png Site: http://www.pocket-lint.com/news/49375/opera-ice-new-webkit-browser[/url]']pocket-lint.com