Τον Φεβρουάριο, η Opera μοιράστηκε τα σχέδιά της να ενσωματώσει δυνατότητες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στο browser της χρησιμοποιώντας το Chat-GPT.

Τώρα, ο ανεξάρτητος κατασκευαστής του προγράμματος περιήγησης έχει ξεκινήσει την ενσωμάτωση της πλευρικής μπάρας (sidebar) τόσο για το ChatGPT όσο και για το ChatSonic ενώ έχει εισαγάγει ένα άλλο χαρακτηριστικό που ονομάζεται smart AI Prompts. Για να αποκτήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή στην τελική έκδοση και στη συνέχεια να μεταβείτε στo “Easy Setup” για να ενεργοποιήσετε την επιλογή "AI Prompts" στο κάτω μέρος. Για το Opera GX browser για παιχνίδια, θα πρέπει επίσης να έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Early Bird στις ρυθμίσεις του προγράμματος. 

Μόλις ενεργοποιηθεί η επιλογή, θα δείτε κουμπιά για τα chatbots στη sidebar, στα οποία μπορείτε να κάνετε κλικ αν θέλετε να τα εκκινήσετε μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης. Φυσικά θα εξακολουθείτε να χρειάζεται να συνδεθείτε στις σχετικές υπηρεσίες για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τις δύο. Μπορείτε επίσης να εκκινήσετε τα chatbots χρησιμοποιώντας τα νέα contextual AI Prompts του Opera browser που εμφανίζονται όταν επισημαίνετε κείμενο σε μια ιστοσελίδα. 

Οι προτροπές (prompts) σας προτείνουν διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα chatbots με το κείμενο στη σελίδα, όπως να μετατρέψετε ένα κομμάτι κειμένου σε σαπουνόπερα ή σχολιασμό ποδοσφαίρου και να χρησιμοποιήσετε πληροφορίες για να δημιουργήσετε ερωτήσεις κουίζ. Με πράσινο χρώμα, οι σχετικές προτροπές χρησιμοποιούν το ChatGPT, ενώ οι μοβ προτροπές χρησιμοποιούν την υπηρεσία ChatSonic.

Η Opera αναφέρει ότι αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις της εταιρείας για ενσωμάτων AI λειτουργιών στο browser και ότι τα χαρακτηριστικά που θα λανσαριστούν στο δεύτερο στάδιο θα βασίζονται στη δική της μηχανή browser AI βασισμένη στο GPT. Πολλές εταιρείες τεχνολογίας σπεύδουν να κυκλοφορήσουν τα δικά τους AI προϊόντα μετά την εκτόξευση της δημοτικότητας του ChatGPT. Ξεχωρίζει η Microsoft υποστηρίζει εδώ και καιρό το OpenAI, ενσωματώνοντας τα εργαλεία Bing Chat AI και Edge Copilot. 

  • Like 5
  • Thanks 1