Από ότι φαίνεται, η συνεργασία της Canonical με την Meizu συνεχίζεται κανονικά. Μετά την κυκλοφορία του Meizu MX4 Ubuntu Edition πέρυσι, σήμερα οι δύο εταιρείες παρουσίασαν ένα ακόμη καρπό της συνεργασίας τους, το Meizu PRO 5 Ubuntu Edition.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Canonical, για το 5ο handset που κυκλοφορεί με Ubuntu, ενώ επιπλέον είναι και αυτό με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

Όπως συμβαίνει και με το Android-powered PRO 5, η έκδοση Ubuntu Edition της συσκευές διαθέτει οθόνη AMOLED 5,7 ιντσών ανάλυσης 1080p και βασίζεται στο Samsung Exynos 7420 SoC που ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας έως 2,1GHz, 3GB RAM, 32GB storage και dual-SIM δυνατότητες.

 

Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 5,0MP ενώ η κύρια σε αισθητήρα 21MP με phase detection autofocus και dual-tone LED flash. Αν και η Ubuntu δεν γνωστοποιεί την χωρητικότητα της μπαταρίας, επειδή πρόκειται για ένα κινητό με χαρακτηριστικά παρόμοια με την έκδοση του για Android, υποθέτουμε ότι έχει 3050mAh. Επίσης υποστηρίζονται 4G LTE δίκτυα. Οι προ-παραγγελίες για το Meizu PRO 5 Ubuntu Edition θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα κατά την διάρκεια του Mobile World Congress.

 

Link.png Site: GSMArena