Αρκετά από τα προσαρμοσμένα εικονίδια των φακέλων χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 90.

Οι «σαρωτικές» αισθητικές αλλαγές της Microsoft στα Windows 10, με κωδικό όνομα Sun Valley, έχουν ξεκινήσει να έρχονται τους τελευταίους μήνες. Το λειτουργικό σύστημα της αμερικάνικης εταιρείας θα λάβει επίσης υποστήριξη AAC μέσω Bluetooth, νέα εικονίδια φακέλων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται μεγάλες αλλαγές και στο περιβάλλον του ψηφιακού καταστήματος Microsoft Store. Ανάμεσα στις αλλαγές, ενδέχεται να υπάρξει και μια νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για το Word, καθώς η Calibri φαίνεται πως πλέον δεν είναι αρκετά "καλή". Μαζί με τα παραπάνω, η Microsoft επιλέγει να αφαιρέσει και "υπολείμματα" των Windows 95 που ξέμειναν εδώ και 25 χρόνια και μιλάμε για τα προσαρμοσμένα εικονίδια των φακέλων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Windows Latest, η ενημέρωση Sun Valley που αναμένεται αργότερα φέτος θα εκσυγχρονίσει και τα επιπλέον εικονίδια που περιέχονται στο Shell32.dll, το γνωστό "αρχείο" που υπήρχε σε όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows από την έκδοση του 1995. Οι χρήστες κάνοντας δεξί κλικ σε έναν φάκελο και μέσα από την καρτέλα "Ιδιότητες", μπορούσαν να αλλάξουν το εικονίδιο του φακέλου. Τα εικονίδια που εμφανίζονται ως διαθέσιμα στο μενού αλλαγής, υπάρχουν από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και σύντομα θα επανασχεδιαστούν.

microsoft-windows-10-nea-eikonidia-1.png.2056f104bc66df1c60325944acb9f823.png

microsoft-windows-10-nea-eikonidia-2.png.1d3e6050ef0e754b96ae20be8f930fd3.png

Όλα αυτά τα χρόνια, η Microsoft έχει κάνει αθόρυβα κάποιες αλλαγές σε μερικά από αυτά τα εικονίδια, αλλά τίποτα τόσο ριζοσπαστικό όσο αυτό που έρχεται στα Windows 10. Τα κλασσικά εικονίδια, εκσυγχρονίστηκαν ώστε να ταιριάζουν με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Microsoft, όπως είδαμε πρόσφατα και στην preview έκδοση Windows 10 Build 21343.

Όπως τα παραπάνω εικονίδια, έτσι και τα νέα που θα βρίσκονται στο shell32.dll θα απεικονίζονται στην εμπρόσθια όψη τους και όχι υπό γωνία όπως τα παλαιότερα ενώ ίσως είναι καιρός η Microsoft να αντικαταστήσει και την παλιά οθόνη CRT για το εικονίδιο της αδρανοποίησης και το αντικαταστήσει με μια πιο σύγχρονη οθόνη.  

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 4
  • Confused 1