Μία από τις ανακοινώσεις στη φετινή Build που αφορούσε τα Windows, ήταν η εφαρμογή Your Phone, μια εφαρμογή που στόχο έχει να κάνει καλύτερη τη συνεργασία ενός iPhone ή ενός android smartphone, με τα Windows 10.

Η εφαρμογή σύμφωνα και με την παρουσίαση που είδαμε, εμφανίζει στον υπολογιστή τα γραπτά μηνύματα, ειδοποιήσεις αλλά και τις φωτογραφίες που έχει ο χρήστης αποθηκευμένες στο smartphone του, χωρίς αυτός να χρειάζεται να το ανοίγει κάθε φορά που έχει κάποια νέα ειδοποίηση. Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στην ιστοσελίδα Verge, τα στελέχη της Microsoft,Joe Belfiore και Shipla Ranaganathan, έδωσαν μερικές ακόμη πληροφορίες για τα όρια της υποστήριξης ειδικά στην περίπτωση του iPhone, καλώντας την Apple να συνεργαστεί με τη Microsoft στο συγκεκριμένο τομέα προς όφελος των χρηστών. 

Πιο συγκεκριμένα, αν και η εφαρμογή θα είναι σε θέση να εμφανίζει τις ειδοποιήσεις και τις φωτογραφίες που έχει ο χρήστης στο iPhone του, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό για τα μηνύματα που έχει στο iMessage. Ο λόγος είναι οι περιορισμοί που έχει σε ισχύ η Apple, κάτι που σύμφωνα με τον Ranganathan «κάνει πιο δύσκολη την εμφάνιση μηνυμάτων από το iPhone στην εφαρμογή του Your Phone όμως είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε πάνω στο θέμα αυτό με την Apple». Ακόμα προσθέτει ότι «θέλουμε να φέρουμε την υποστήριξη μηνυμάτων του iPhone στο Your Phone με απόλυτο σεβασμό για το οικοσύστημα που δημιουργούμε και την ίδια στιγμή να προσφέρουμε στον χρήστη μια ευχάριστη εμπειρία. Τα μηνύματα είναι κάτι που δεν μπορούμε να προσθέσουμε στην εφαρμογή σε σύγκριση με τα Android smartphones, όμως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνεργαστούμε με την Apple».

Για την ώρα κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο, αν και η Microsoft δεν έχει κάνει ακόμα κάποια προσπάθεια προσέγγισης της Apple όπως ξεκαθαρίζει. Αν η Apple τελικά αποφασίσει να δώσει πρόσβαση στη Microsoft, από τη μία φέρνει ακόμα πιο κοντά τον χρήστη με το iPhone του όμως από την άλλη, ίσως θα προτιμούσε αυτός να αγοράσει ένα Mac το οποίο παρέχει ήδη ενσωματωμένη υποστήριξη του iMessage.

9to5mac

  • Like 1