Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται παντού τελευταία, στα κινητά μας, σε ηχεία, σε wearables ή σε τηλεοράσεις κ.ά.

Αν και τελευταία μαθαίνουμε για μερικά συναρπαστικά και αναπάντεχα νέα εγχειρήματα στα οποία χρησιμοποιείται η Τεχνητή Νοημοσύνη, για την ανίχνευση κίνησης πίσω από τοίχους για παράδειγμα ή τη πρόβλεψη ότι η Βραζιλία πρόκειται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μουντιάλ φέτος, άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη σε περισσότερο… πεζές εφαρμογές, όπως στη βελτίωση της μετάφρασης ή το ρετουσάρισμα φωτογραφιών.

Η Microsoft, από τους πρωτοπόρους στον συγκεκριμένο τομέα χρησιμοποιεί ένα σύστημα που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να αποφασίσει ποιες συσκευές των Windows 10 είναι προτιμότερο να αναβαθμιστούν πρώτα.

Η εταιρεία λέει πως βλέπει “υψηλότερους βαθμούς ικανοποίησης, λιγότερα προβλήματα καθώς και λιγότερα τηλεφωνήματα υποστήριξης σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Windows 10”. Η Microsoft έθεσε σε λειτουργία το πιλοτικό πρόγραμμα κατά τη διανομή του Fall’s Creator Update, συλλέγοντας δεδομένα πάνω στους τύπους των συσκευών Windows 10 που αναβαθμίστηκαν χωρίς το παραμικρό ζήτημα.

Στη συνέχεια εκπαίδευσε το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να αναγνωρίζει αυτού του είδους τις συσκευές ώστε να αποτελούν στόχο για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Πέρα από το να προσφέρει καλύτερη εμπειρία αναβάθμισης, η Microsoft λέει η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης επέτρεψε τις ταχύτερες αναβαθμίσεις, με την τελευταία αναβάθμιση να φτάνει σε 250 εκατομμύρια συσκευές σε λιγότερο από το μισό χρόνο που χρειάστηκε το Fall’s Creator Update.

Engadget