Ο Edge της Microsoft έχει τη φήμη ως «ο browser για να κατεβάσεις τον Chrome», κάτι που παλαιότερα είχε ο προκάτοχός του, ο Internet Explorer.

Η Microsoft φυσικά και δεν τρελαίνεται με την κατάσταση αυτή, προχωρώντας σε ενέργειες -όχι και τόσο ευγενικές- προκειμένου να φέρει περισσότερο κόσμο στο δικό της browser. Αυτό διαπιστώνουν αυτές τις ημέρες πολλοί χρήστες που συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα Windows 10 Insider και στους οποίους εμφανίστηκε ένα Pop-up κατά τη διάρκεια εγκατάστασης του Firefox και του Chrome browser. Στο μήνυμα αυτό, η Microsoft «ενημερώνει» τους χρήστες ότι δε χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποιο από τους δύο browsers από τη στιγμή που έχουν ήδη «τον edge browser, τον πιο γρήγορο και ασφαλέστερο browser για τα Windows 10». 

Ο χρήστης μπορεί να αγνοήσει το μήνυμα και να συνεχίσει την εγκατάσταση της εφαρμογής ενώ του δίνεται η δυνατότητα να αποκλείσει την εμφάνισή του στο μέλλον. Με τον τρόπο αυτό η Microsoft πιστεύει ότι θα αποθαρρύνει τους χρήστες από το να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τους δύο δημοφιλείς browser. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωρά σε παρόμοια κίνηση αφού κατά το παρελθόν υποχρέωνε το άνοιγμα των υπερσυνδέσμων από το Windows Mail να ανοίγουν μόνο στον Edge browser. ενώ σε μια δεύτερη περίπτωση έστελνε Push ειδοποιήσεις σε χρήστες προκειμένου αυτοί να κάνουν το βήμα στον Edge.

Πάντως τίποτα δεν εγγυάται ότι η παρουσία του pop-up θα παραμείνει και στην τελική έκδοση Windows 10, με τη νέα αναβάθμιση να έρχεται τον επόμενο μήνα έχοντας την ονομασία Octobers Update. Σε περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις, η Microsoft θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα στην αφαίρεση του pop-up.

Engadget

  • Like 1