Από σήμερα ξεκινά σταδιακά η διάθεση της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10 με την ονομασία "May 2019 Update", με αριθμό έκδοσης 1903.

Και η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους φίλους του λειτουργικού συστήματος της Microsoft αφού τα νέα χαρακτηριστικά δε μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιάζουν. Σε αυτά πάντως που ξεχωρίζουν περιλαμβάνεται ένα νέο «ελαφρύ» theme το οποίο διακρίνεται για τα πιο ανοιχτά χρώματα σε σχεδόν όλα τα μενού του λειτουργικού καθώς και στο κεντρικό wallpaper. Ακόμα, όσοι χρήστες χρησιμοποιούν τη Cortana, τη ψηφιακή βοηθό της Microsoft, θα δουν αμέσως ότι η παρουσία της πλέον δεν είναι στην μπάρα αναζήτησης αλλά σε ξεχωριστό εικονίδιο εφαρμογής πάνω στη μπάρα εργασιών. 

light-theme.jpg.aff2f67268f0879d65b3eb4f336bf977.jpg

Ακόμα, ο χρήστης έχει μεγαλύτερο έλεγχο σε ότι αφορά μελλοντικές αναβαθμίσεις των Windows 10, αφού πλέον απαιτείται η άδειά του προκειμένου να εγκαταστήσει τη νέα μεγάλη έκδοση, κάτι που γίνεται κάθε 6 μήνες περίπου. Αν αποφασίσει να προσπεράσει πολλές τέτοιες αναβαθμίσεις, θα ενημερωθεί μετά από 18 μήνες ότι αναγκαστικά θα πρέπει να εγκαταστήσει τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας. 

Το Windows Sandbox είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει αν και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα χρηστών των Windows 10. Μέσω του Sandbox, οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν μια εφαρμογή σε ένα εικονικό container προκειμένου να πραγματοποιήσουν διάφορες ασφαλείς δοκιμές και χωρίς να ανακατεύονται με τα αρχεία του συστήματος. Σε γενικές γραμμές, το Windows Sandbox μοιράζεται αρκετές λειτουργίες με το Hyper-V αν και η αρχική ρύθμιση καθώς και η χρήση του είναι πολύ πιο εύκολη.

sandbox.jpg.458c36117878b739a003558875d79b0d.jpg

Άλλα χαρακτηριστικά που συναντάμε στο May 2019 Update είναι τα εξής:

  • δυνατότητα απεγκατάστασης για πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές
  • βελτιώσεις στην ταχύτητα μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας του Spectre bug της Intel
  • βελτιώσεις στο ιστορικό του Clipboard
  • βελτιώσεις στο Windows Mail
  • Πιο απλό Start Menu (μενού έναρξης) με λιγότερα εικονίδια
  • Σύνδεση στα Windows 10 χωρίς εισαγωγή κωδικού αλλά με Windows Hello ή SMS
  • Emoji 12
  • Reserved Storage - Δέσμευση 7GB για μελλοντικές αναβαθμίσεις χωρίς προβλήματα χώρου

Το Windows 10 May 2019 Update είναι διαθέσιμο από σήμερα μέσω του Windows Update αν και η Microsoft θα προχωρήσει σε σταδιακή ενεργοποίησή του σε χρήστες ανά τον κόσμο, προκειμένου να αποφύγει τα τεράστια προβλήματα που υπήρξαν με την προηγούμενη αναβάθμιση. 

  • Like 1
  • Thanks 1