Με τις μεγαλύτερες αλλαγές να είναι η επίσημη υποστήριξη dark mode και η ανανεωμένη εμφάνιση

Η Microsoft συνεχίζει να ενημερώνει και να βελτιώνει τα Windows 11 δύο μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία τους, με το κλασσικό Σημειωματάριο (Notepad) να είναι μία από τις τελευταίες εφαρμογές που ανανεώνεται. Η νέα έκδοση του notepad διατίθεται σταδιακά στους Windows Insiders, ενώ επίσης η εταιρεία δοκιμάζει αλλαγές στη μπάρα εργασιών, στο μενού έναρξης και φυσικά το νέο Media Player app.

Οι κύριες αλλαγές είναι όπως είχαμε δει και από τις διαρροές τον Οκτώβριο, με μια ενοποιημένη μπάρα τίτλου και τη μπάρα μενού να είναι πιο κοντά στον σχεδιασμό των Windows 11, όπως επίσης υποστήριξη σκοτεινής λειτουργίας, εναλλαγή μεταξύ λειτουργιών και εκσυγχρονισμένο έλεγχο γραμματοσειρών.

win11-notepad3-980x613.jpeg

Η Microsoft πρόσθεσε και κάποιες άλλες λειτουργίες άσχετες με την εμφάνιση, αλλά για την ώρα η εταιρεία επικεντρώνεται στο να κάνει την εφαρμογή καλύτερη για απλή καθημερινή χρήση και επεξεργασία κώδικα. Μπορεί να μην προσπαθεί να την κάνει έναν εξελιγμένο επεξεργαστή κειμένου, αλλά προστέθηκαν πολλαπλά επίπεδα Undo σε αντίθεση με την τωρινή έκδοση η οποία θυμάται μόνο την τελευταία ενέργεια σας. Επίσης βλέπουμε ανανέωση στη λειτουργία Εύρεσης και Αντικατάστασης (Find & Replace).

Τέλος, η εταιρεία πρόσθεσε πως εργάζεται στην επιδιόρθωση θεμάτων απόδοσης κατά το άνοιγμα μεγάλων αρχείων και άλλα θέματα κατά την επιλογή κειμένου, μεταξύ άλλων. Αυτά πιθανότατα θα γίνουν πριν τη διάθεση της εφαρμογής σε σταθερότερα κανάλια δοκιμών.

win11-notepad4-980x613.jpeg

  • Like 2