Οι Windows Insiders είναι οι πρώτοι που μπορούν να δουν από σήμερα τις νέες αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον των Windows 10 και ειδικότερα στο Start Menu.

Έχοντας προϊδεάσει το προηγούμενο διάστημα μέσα από διαφημιστικό βίντεο αλλά και σε ομιλίες στελεχών στη Build 2020, η Microsoft προχώρησε σήμερα στην κυκλοφορία της νέας δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10 η οποία περιέχει ένα διαφορετικό Start Menu. Στόχος της εταιρείας είναι η στιλιστική απλοποίηση του μενού έναρξης μειώνοντας σημαντικά τα πολλά και διαφορετικά χρώματα που περιλαμβάνονται στο background των διαφόρων Live tiles που το αποτελούν. Όπως αναφέρει η Microsoft σε blog post της, τα Live tiles θα διακρίνονται για ένα κοινό background το οποίο σε μεγάλο μέρος του θα είναι διαφανές προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να εντοπίζει πιο εύκολα τις εφαρμογές ή τα παιχνίδια που έχει τοποθετήσει εκεί, ειδικά όταν αυτά χρησιμοποιούν παρόμοιο χρώμα. 

dabfa329dfacdc1a2669002649ed75d6.gif.f522caf3dda756ae1d6caf243ea2ee64.gif

Άλλη αλλαγή που έρχεται στα Windows 10 αφορά τον Edge browser και τη δυνατότητα να φαίνονται όλα τα tabs που έχετε ανοιχτά, κατά το πάτημα του συνδυασμού πλήκτρων Alt+Tab, όπου παραδοσιακά εμφανίζονται όλες οι ανοιχτές εφαρμογές. Μέχρι σήμερα στο σημείο αυτό εμφανίζονταν το τελευταίο ενεργό παράθυρο του εκάστοτε browser που τρέχει ο χρήστης. Πάντως η σχετική δυνατότητα θα είναι δυνατό να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση αν και οι δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, θα είναι αυτές στις οποίες η Microsoft θα στηριχτεί προκειμένου να αποφασίσει αν η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού.

 

Μία τρίτη αλλαγή στη νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 αφορά την προκαθορισμένη εμφάνιση της taskbar μετά από την εγκατάσταση των Windows 10 και τη ρύθμιση δύο εφαρμογών που περιλαμβάνονται, το YourPhone και το Xbox app. Έτσι αν ο χρήστης έχει συνδέσει το Android smartphone του με τον υπολογιστή μέσω του YourPhone app, τότε το εικονίδιο της εφαρμογής θα εμφανιστεί αυτόματα στη taskbar όπως και αυτό του Xbox αν είναι συνδρομητής στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Live. 

2a484fd68334970e192f8a1138aedc73-1024x423.jpg.de583b1e31ecce52c4e81a0e2aaec5fb.jpg

Όλες οι παραπάνω αλλαγές θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Φθινοπωρινή αναβάθμιση των Windows 10 που συνήθως κυκλοφορεί το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου.

 

  • Like 2