Η Microsoft λέει πως στόχος της είναι να αναβαθμίσει τα Windows 11 Pro ώστε να απαιτούν σύνδεση στο Internet καθώς και λογαριασμό Microsoft κατά την αρχική διαδικασία εγκατάστασης τους.

Οι αλλαγές που έρχονται ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν τις απαιτήσεις της Microsoft που προστέθηκαν στα Windows 11 Home πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να αποφύγουν τη προσθήκη ενός λογαριασμού Microsoft δημιουργώντας έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη κατά την εγκατάσταση τους.

Η Microsoft προσπαθεί να κάνει τους χρήστες των Windows να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιούν λογαριασμό Microsoft από την εποχή των Windows 10 και η συγκεκριμένη αλλαγή ενδεχομένως δεν θα αρέσει σε αρκετούς που θέλουν να αποφύγουν τη συλλογή δεδομένων και τηλεμετρίας από το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας (όχι βεβαίως ότι μπορούν να το αποφύγουν εντελώς και σε άλλες πλατφόρμες, όπως στο Chrome OS ή ειδικά στο Android της Google).

«Όπως συμβαίνει με την έκδοση Windows 11 Home, η έκδοση Windows 11 Pro απαιτεί πλέον σύνδεση οπωσδήποτε σύνδεση στο Internet κατά την αρχική εγκατάσταση» διαβάζουμε σε μία ανάρτηση στο blog Windows Insider. «Αν επιλέξετε να τα εγκαταστήσετε σε μία συσκευή για προσωπική χρήση, τότε απαιτείται επίσης και λογαριασμός Microsoft (MSA)».

Επί του παρόντος, η Microsoft δοκιμάζει αυτή τη νέα αλλαγή σε builds των Windows 11 και αναμένεται να ξεκινήσει τη διάθεση της αναβάθμισης στα Windows 11 Pro μέσα στους ερχόμενους μήνες. Οι χρήστες των Windows 11 Pro μπορούν σήμερα να αποφύγουν τη δημιουργία ενός λογαριασμού Microsoft κατά την εγκατάσταση των Windows αποσυνδέοντας τον υπολογιστή από το Internet και δημιουργώντας έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη, ωστόσο σύντομα αυτό θα σταματήσει. Όπως αναφέραμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της αρχικής εγκατάστασης των Windows 11 θα απαιτείται λογαριασμός Microsoft καθώς και σύνδεση στο Internet για να ολοκληρωθεί, επομένως όσοι ευελπιστούν να αποφύγουν τη συλλογή δεδομένων και τηλεμετρίας, ενδεχομένως θα χρειαστεί να δημιουργήσουν έναν «dummy» λογαριασμό Microsoft και αργότερα έναν τοπικό λογαριασμό.

  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1