Η Microsoft προσθέτει το βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Copilot στα Windows 11.

Όπως και οι πλευρικές μπάρες Copilot που έχουμε δει στον Edge, στις εφαρμογές του Office, ακόμα και στο GitHub, ο Windows Copilot θα ενσωματωθεί απευθείας στα Windows 11 και θα είναι διαθέσιμος για άνοιγμα και χρήση από τη γραμμή εργασιών (taskbar) σε όλες τις εφαρμογές και τα προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα στα Windows.

«Μόλις ανοίξει, η πλευρική μπάρα του Windows Copilot παραμένει σταθερή σε όλες τις εφαρμογές και τα παράθυρά σας, πάντα διαθέσιμη για να ενεργεί ως προσωπικός σας βοηθός», εξηγεί ο Panos Panay, επικεφαλής της Microsoft για τα Windows και το hardware της εταιρείας. «Κάνει κάθε χρήστη έναν power user, βοηθώντας σας να αναλάβετε δράση, να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας και να συνδεθείτε απρόσκοπτα στις αγαπημένες σας εφαρμογές».

Το Windows Copilot μπορεί να συνοψίζει το περιεχόμενο που βλέπετε σε εφαρμογές, να το ξαναγράφει ή ακόμη και να το εξηγεί. Μοιάζει πολύ με το παράθυρο διαλόγου που βρίσκεται στο Bing Chat, οπότε μπορείτε να του κάνετε γενικές ερωτήσεις και πράγματα που συνήθως ρωτάτε μια μηχανή αναζήτησης.

Το Windows Copilot δεν θα αντικαταστήσει άμεσα τη γραμμή αναζήτησης στη taskbar των Windows 11 και αντ' αυτού αποτελεί ένα ξεχωριστό κουμπί με την ονομασία Copilot δίπλα της, όπως ακριβώς η Cortana είχε το δικό της αποκλειστικό χώρο στη taskbar των Windows 10. Το Windows Copilot είναι ένας "προσωπικός βοηθός", σύμφωνα με τη Microsoft, το οποίο ακούγεται πολύ όπως το πώς η Microsoft περιέγραψε την Cortana ως "προσωπική βοηθό παραγωγικότητας".

Δεδομένου ότι το Copilot είναι ενσωματωμένο στα Windows, μπορείτε επίσης να κάνετε ενέργειες όπως να ζητήσετε από τον βοηθό να "προσαρμόσει τις ρυθμίσεις μου ώστε να μπορώ να συγκεντρωθώ" ή να κάνετε άλλες ενέργειες σε έναν υπολογιστή. Στην ουσία πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από το Bing Chat που η Microsoft πρόσθεσε στη taskbar νωρίτερα φέτος.

image.png.ddcd74f1abaa6f6fa5021c51a28ff8d9.png

Καθώς το Windows Copilot βασίζεται στην ίδια υποδομή με το Bing Chat, η Microsoft επιτρέπει ακόμη και στους προγραμματιστές να επεκτείνουν τα plug-ins που έχουν γραφτεί για το Bing ή το ChatGPT της OpenAI στο Windows Copilot, επεκτείνοντας έτσι δραματικά τις δυνατότητες της νέας λειτουργίας.

Η Microsoft είχε αφήνει να εννοηθεί ήδη από τη CES 2013 ότι θα ενσωματώσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα Windows , όταν και ο Panay ισχυρίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο ότι "η τεχνητή νοημοσύνη θα επανεφεύρει τον τρόπο με τον οποίο κάνετε τα πάντα στα Windows". Πολλοί περίμεναν ότι η Microsoft θα περίμενε μέχρι την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows, αλλά η εταιρεία δείχνει ότι θέλει να ενσωματώσει τις AI λειτουργίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο λειτουργικό της σύστημα.

Η Microsoft θα αρχίσει τη δοκιμαστική περίοδο του Windows Copilot τον Ιούνιο, προτού το διαθέσει ευρύτερα σε όλους τους χρήστες των Windows 11 αργότερα μέσα στη χρονιά.

  • Like 7
  • Thanks 1