Η MSI ξεκίνησε την κυκλοφορία νέων ενημερώσεων BIOS για την αντιμετώπιση των μηνυμάτων "‘unsupported processor’" και της μπλε οθόνης θανάτου (BSOD) των Windows 11.

Τα σχετικά μηνύματα ξεκίνησαν να εμφανίζονται στις Intel 700 και 600 Series motherboards της εταιρείας τον περασμένο μήνα. Η Microsoft διερεύνησε αρχικά αναφορές για σφάλματα που εμφανίστηκαν μετά την τελευταία ενημέρωση KB5029351 και η MSI επιβεβαιώνει τώρα ότι έχει εντοπίσει και επιλύσει την πηγή του προβλήματος.

Η MSI είχε κυκλοφορήσει ενημερώσεις για τις motherboards της σειράς 600 και 700 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις επερχόμενες 14th Gen desktop CPUs της Intel, με την κωδική ονομασία Raptor Lake-S Refresh. Οι ενημερώσεις BIOS είχαν την ένδειξη "support next-gen CPUs" update note, η οποία βρισκόταν πίσω από το πρόβλημα με τις μπλε οθόνες των Windows 11.

Η MSI και η Intel "ανακάλυψαν τη βασική αιτία του προβλήματος BSOD, η οποία σχετίζεται με τη ρύθμιση του firmware της Intel Hybrid Architecture". Η MSI δηλώνει ότι το BSOD θα επηρεάσει μόνο τους επεξεργαστές Intel 13ης γενιάς Core i9 με τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows 11 και Windows 10. Η MSI έχει κυκλοφορήσει τώρα νέες ενημερώσεις BIOS για μια σειρά από motherboards της σειράς Intel 700 και 600 ενώ η εταιρεία αναμένεται να  ενημερώσει περισσότερα μοντέλα αυτή την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όλες οι επηρεαζόμενες motherboards θα έχουν διαθέσιμες ενημερώσεις BIOS.

"Το νέο BIOS που έρχεται θα περιλαμβάνει μια ενημέρωση για το Intel CPU uCode, η οποία θα αποτρέψει άλλα μηνύματα σχετικά με τα προβλήματα 'UNSUPPORTED_PROCESSOR'", αναφέρει η MSI. Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε την ενημέρωση BIOS της εταιρείας και χρειάζεστε τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows 11, είναι επίσης δυνατό να εγκαταστήσετε μια παλαιότερη έκδοση BIOS ως προσωρινή λύση.
 

  • Thanks 1