Η Microsoft παρέδωσε στις Αμερικανικές αρχές μία πρώιμη έκδοση των Windows 7. κάτι που ίσως δείχνει τις προθέσεις της για διάθεση του νέου λειτουργικού συντομότερα του αναμενόμενου.

 

Η δοκιμαστική έκδοση των Windows 7 δόθηκε σε μία τεχνική επιτροπή της Αμερικανικής κυβέρνησης, ώστε να εξεταστεί η συμμόρφωση της εταιρείας και του λειτουργικού της με την αντιμονοπωλιακή πολιτική που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει ζωτική σημασία για την πορεία σχεδιασμού του κώδικα πίσω από τα Windows, ώστε να μην παρουσιαστούν ανεπιθύμητες και δυσάρεστες εκπλήξεις σε ακατάλληλο χρονικό σημείο.

 

Κάτι τέτοιο θα είχε πέρα από την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων, και αρνητικές συνέπειες όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα που οφείλει να ακολουθήσει η Microsoft ώστε να είναι μπορεί να παίξει με τους κανόνες που ορίζει η αγορά.

 

Η κυκλοφορία των Windows 7 αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του νέου έτους, ίσως και για μέσα στο 2010. Το γεγονός όμως, ότι ήδη εξετάζεται η συμβατότητα του νέου λειτουργικού με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της Αμερικανικής κυβέρνησης, ίσως αποτελεί σημαντικό δείγμα των προθέσεων της Microsoft για πρώιμη αντικατάσταση των Vista!

 

Source.png Πηγή: pcw.gr