Η στρατηγική κίνηση να διαθέσει δωρεάν τα Windows 10 στους κατόχους Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1 απέδωσε καρπούς, και η Microsoft ανακοίνωσε ότι το νέο της λειτουργικό σύστημα βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερους από 200 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, έξι μήνες μετά την διάθεση τους.

Πριν από περίπου τρεις μήνες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 βρίσκονταν εγκατεστημένα σε 110 εκατομμύρια συσκευές, και παρόλο που στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ο ρυθμός έπεσε, τα Windows 10 συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία, με ανάπτυξη σχεδόν 140% μεγαλύτερη από τα Windows 7.

 

Σε σχέση με τον προκάτοχο τους, και στην ίδια εξάμηνη περίοδο μετά την διάθεση τους, τα Windows 8 βρίσκονταν εγκατεστημένα σε περίπου 100 εκατομμύρια συσκευές. Αν και αναμφισβήτητα η δωρεάν αναβάθμιση έπαιξε σημαντικό ρόλο, αυτό δείχνει και το πόσο ποιοτικά και “καλογυαλισμένα” είναι τα Windows 10 σε σχέση με τα Windows 8 και τον επαναστατικό σχεδιασμό τους που ενθουσίασε τους περισσότερους χρήστες.

 

Η Microsoft έδωσε στην δημοσιότητα και ορισμένα στατιστικά στοιχεία, που βοηθούν να σχηματιστεί μία αρκετά ωραία και θετική εικόνα για το νέο της λειτουργικό σύστημα, όπως ότι οι χρήστες των Windows 10 χρησιμοποίησαν για περισσότερο από 11 δισεκατομμύρια ώρες το λειτουργικό σύστημα τον Δεκέμβριο και πως οι gamers έπαιξαν πάνω από 4 δισεκατομμύρια ώρες παιχνίδια στα Windows 10 το 2015 ενώ “στρίμαραν” περισσότερες από 6,6 εκατομμύρια ώρες παιχνιδιού από το Xbox One σε Windows 10 PCs κ.ά.

 

Στην καλή πορεία των Windows 10 επίσης, βοήθησαν και οι κυκλοφορίες των Surface Book και Surface Pro 4 επίσης, με την Microsoft να επιδιώκει την επέκταση της διαθεσιμότητας του Surface Book, το οποίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε δέκα ακόμη χώρες, την Αυστραλία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Κίνα, την Γερμανία, το Χόνγκ Κόνγκ, την Ιαπωνία, την Ν. Ζηλανδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Link.png Site: Engadget