Κατά τη διάρκεια του συνέδριου BUILD μάθαμε ότι η Microsoft έχει στόχο να επαναφέρει το Start Menu στα Windows 8, επανασχεδιασμένο και με επιπλέον δυνατότητες.

Αν και η εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστό, πότε θα δούμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το Start Menu είναι προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνιση του σε μία δεύτερη αναβάθμιση των Windows 8.1 τον ερχόμενο Αύγουστο.

 

Στο συνέδριο BUILD, ο Terry Myerson, επικεφαλής των τμημάτων λογισμικού για τα Windows και Xbox, πραγματοποίησε επίδειξη του νέου Start Menu, το οποίο συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του παλαιότερου μενού των Windows 7 με τη δυνατότητα “καρφιτσώματος” Live Tiles. Παράλληλα, ο Myerson αποκάλυψε ότι οι εφαρμογές του Modern UI θα μπορούν να τρέχουν στη παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας, μέσα στα δικά τους παράθυρα.

 

Σύμφωνα με το The Verge, αν και είχε προγραμματιστεί τα παραπάνω δύο χαρακτηριστικά να κάνουν την εμφάνιση τους με τα Windows 9, που αλλιώς είναι γνωστά και με τη κωδική ονομασία “Threshold”, τα σχέδια άλλαξαν, και η Microsoft κάνει ότι μπορεί για να τα φέρει το συντομότερο δυνατόν στους χρήστες, ως μέρος μίας δεύτερης όπως είπαμε αναβάθμισης των Windows 8.1 τον Αύγουστο.

 

 

Όσο αφορά στις πληροφορίες για την συγχώνευση των Windows Phone με τα Windows RT, αυτό αποτελεί μέρος μίας μεγαλύτερης προσπάθειας που αναμένεται να ολοκληρωθεί με την έλευση των Windows 9. H Microsoft πάντως, αν και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να διαθέσει ένα λειτουργικό σύστημα, που θα λειτουργεί αρμονικά σε όλες τις ARM-based συσκευές, σε κινητά και ταμπλέτες, δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα κάτι τέτοιο ακόμη.

 

Οι αναβαθμίσεις των Windows, θα γίνονται λοιπόν αρκετά πιο συχνά σε σχέση με το παρελθόν. Λίγους μήνες μετά λοιπόν από το Update 1, έρχεται στο τέλος του καλοκαιριού το Update 2. Όσο αφορά στα Windows 9, δεν αναμένονται νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2015.

 

Link.png Site: The Verge