Ανανεωμένα στατιστικά στοιχεία για τη χρήση των διαφορετικών εκδόσεων των Windows και τα μερίδια αγοράς που καταλαμβάνουν, μας έρχονται από την εταιρεία Net Applications.

Με βάση τα στοιχεία, τα Windows 8.x ξεπέρασαν συγκεντρωτικά το Δεκέμβριο του 2013 το 10%, με την έκδοση των Windows 8 να διαθέτει ποσοστό 6.89% και την έκδοση των Windows 8.1 η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, να κατέχει ποσοστό 3.60%.

 

Τα Windows 7 κατάφεραν να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά κατά 0.88% (σύνολο 47.52%) ενώ τα Windows XP χάσαν ποσοστό 2.24%, κλείνοντας στο συνολικό 28.98%. Αν και το ποσοστό των Windows 8.x πιθανότα δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες της Microsoft, η υιοθέτηση των Windows 7 από τις επιχειρήσεις παραμένει το δυνατό χαρτί της εταιρείας όσο πλησιάζει η επίσημη ημερομηνία λήξης υποστήριξης των Windows XP.

 

Η τελευταία έκδοση των Windows 8.1 διατίθεται ως δωρεάν αναβάθμιση σε όσους έχουν ήδη εγκατεστημένη την προηγούμενη έκδοση (Windows 8) ενώ περιμένουμε σύντομα και νέα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία των εφαρμογών του Windows Store.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2014/01/01/windows-8-x-busts-past-10-market-share-as-windows-7-rises-xp-falls/[/url]']TechCrunch