Το πάζλ της κυκλοφορίας των Windows 8 συμπληρώθηκε πριν λίγο με τη Microsoft να ανακοινώνει ότι η ανάπτυξη της σημαντικότερης έκδοσης των Windows θα ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου WPC 2012 το οποίο απευθύνεται σε συνεργάτες της Microsoft, η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι τα πρώτα συστήματα με προεγκατεστημένα τα Windows 8 θα εμφανιστούν στην αγορά προς το τέλος Οκτωβρίου καθώς επίσης και οι πρώτες tablet συσκευές μεταξύ των οποίων και το Surface. Οι εταιρικοί πελάτες (και πολύ πιθανόν οι συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN και TechΝet)θα είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να "κατεβάσουν" τη νέα έκδοση μέσα στον Αύγουστο ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούν να κάνουν χρήση ενός από τα προγράμματα αναβάθμισης που έχει ήδη ανακοινώσει η Microsoft.

 

Το πρώτο αφορά όσους αγοράσουν υπολογιστή από τις 2 Ιουνίου έως τις Φεβρουαρίου του 2013 και οι οποίοι θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν στην έκδοση Windows 8 Pro με κόστος €15. Όσοι είναι ήδη κάτοχοι προγενέστερης έκδοσης των Windows μεταξύ των οποίων και της δωρεάν διαθέσιμης Release Preview έκδοσης των Windows 8, θα έχουν το δικαίωμα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2013 να προμηθευτούν μια νέα άδεια Windows 8 Pro με κόστος €40.

 

windows-8-metro.jpg

 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Microsoft, η τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 8 κατέβηκε σε 1 εκατομμύρια υπολογιστές μόνο τις πρώτες 24 ώρες ενώ ήδη έχουν πουληθεί 630 εκατομμύρια άδειες χρήσης των Windows 7. Οι διάφορες εκδόσεις του Office βρίσκονται ήδη εγκατεστημένες σε 1 δις υπολογιστές παγκοσμίως ενώ η δοκιμαστική έκδοση του Office 15 αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

 

Link.png Site: Blogging Windows

 

Ενημέρωση 18/07:

Ο Steven Sinofsky ανακοίνωσε πριν από λίγο την επίσημη ημερομηνία των Windows 8, ορίζοντάς την στις 26 Οκτωβρίου 2012. Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για τους χρήστες που θα εγκαταστήσουν τα Windows 8 μέσα από αναβάθμιση από προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.