Η επόμενη έκδοση των Windows ετοιμάζεται πυρετωδώς και σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες η επίσημη τους ονομασία θα είναι Windows 8.1 και όχι Windows Blue όπως ήταν μέχρι πρότινος η προσωρινή τους ονομασία.

Ο στόχος της Microsoft είναι να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία όπως και με την αναβάθμιση των Windows Phone 7.0 σε Windows 7.5 (Mango) και Windows 7.8. Αυτό σημαίνει ότι η αναβάθμιση δεν θα περιέχει σημαντικές αλλαγές ή προσθήκες, με την εταιρεία όμως να θέλει να διαχωρίσει την έκδοση αυτή από τα Windows 9, την επόμενη σημαντική αναβάθμιση των Windows.

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με το αν η Microsoft επιλέξει τη χρέωση για τους ήδη χρήστες των Windows 8 αλλά και των Windows RT που περιλαμβάνονται κυρίως σε tablets όπως το Surface RT.

 

Παράλληλα με τα νέα Windows 8.1, η Microsoft θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές με άλλα προϊόντα και εφαρμογές της τα οποία θα αναβαθμίζονται πολύ πιο συχνά χωρίς να περιμένει ο χρήστης την κυκλοφορία ενός Service Pack. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας πολιτικής είναι ο Internet Explorer 11 ο οποίος θα ακολουθήσει το παράδειγμα των Chrome και Firefox, κυκλοφορώντας πολύ πιο σύντομα νέες εκδόσεις οι οποίες θα γίνονται εγκατάσταση αυτόματα.

 

Την ίδια λογική "υπηρεσίας" θα ακολουθήσει η εταιρεία και με το Office 2013 το οποίο θα λαμβάνει σημαντικές ενημερώσεις ανά 4 μήνες. ενώ προς το τέλος του χρόνου αναμένεται μία πολύ σημαντική αναβάθμιση της σουίτας (gemini) η οποία θα προσθέσει ειδικές εφαρμογές των Word, Excel και Powerpoint, αυτή τη φορά όμως για το νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 8 και Windows RT. Το ίδιο διάστημα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και οι εκδόσεις για iPhone, iPad και Android.

 

Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει δημόσια μια δοκιμαστική έκδοση των Windows 8.1 στις 26 Ιουνίου στα πλαίσια του συνεδρίου Build 2013, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η τελική έκδοση θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

 

Πληροφορίες της ιστοσελίδας windowsitpro αναφέρουν επίσης ότι το επόμενο Xbox το οποίο θα παρουσιαστεί τον Μάιο, θα περιλαμβάνεται στο (μπλε) κύμα αναβαθμίσεων της Microsoft μαζί με τα Windows Phone, και θα βασίζεται στα Windows 8, χρησιμοποιώντας τα ίδια API και frameworks που έχουν στη διάθεση τους οι προγραμματιστές.

 

Link.png Site: ']zdnet.com

Link.png Site: http://windowsitpro.com/windows-8/windows-8-blue-and-how-microsoft-delivering-software-service']Windows IT Pro