Την ανακοίνωση ότι τα Windows 8 θα έχουν τις ίδιες ή μικρότερες ελάχιστες απαιτήσεις σε σύγκριση με αυτές των Windows 7 εξέδωσε σήμερα η Microsoft. Μέσα από σημερινό συνέδριο της εταιρείας, η αντιπρόεδρος του τμήματος των εταιρικών συνεργατών Tami Reller εξήγησε ότι αποτελεί βασικός στόχος η αναβαθμίσεις του λογισμικού να είναι προσβάσιμες από όσο το δυνατόν περισσότερους υπολογιστές.

 

“Σε όλες της επιδείξεις των Windows 8 που έχουμε πραγματοποιήσει έως τώρα, έχουμε συζητήσει τη νέα τάση της Microsoft η οποία έχει ξεκινήσει από τα Windows 7 και δεν είναι άλλη από την ελάττωση των ελαχίστων απαιτήσεων του λογισμικού, ή τη διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα”, τονίζει η Reller.

 

Η τάση που προσπαθεί να επιβάλλει η Microsoft δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς ότι η επόμενη γενιά των Windows θα είναι συμβατή μέσα από μια ευρεία γκάμα συσκευών, επιτραπέζιων ή φορητών,

 

Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι οι υπολογιστές με Windows 7 θα τρέχουν απροβλημάτιστα τη νέα γενιά του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη εάν θα συμβεί το ίδιο και με τους υπολογιστές που τρέχουν τα Windows Vista.

 

Link.png Site: techradar.com