Η δυναμική επέκταση του Viber φέτος σε νέες πλατφόρμες ολοκληρώνεται σήμερα με την κυκλοφορία της έκδοσης της γνωστής εφαρμογής για την πλατφόρμα των Windows 8.

Το Viber αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς VOIP υπηρεσίες και κύριο αντίπαλο του Skype παρέχοντας δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας με χρήση της εφαρμογής και από τα δύο μέλη της συνομιλίας ενώ πρόσφατα παρουσίασε τη δική του πρόταση για κλήσεις σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα με ανταγωνιστικές τιμές.

Έχοντας παρουσιάσει τον Μάιο τη desktop έκδοση του για Windows και OS X, το Viber απευθύνεται σήμερα στους κατόχους υβριδικών Windows 8.x συστημάτων με οθόνη αφής, παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση για το μοντέρνο περιβάλλον των Windows η αλλιώς το Metro UI.

Η νέα έκδοση εκμεταλλεύεται χαρακτηριστικά της πλατφόρμας όπως το pin συζητήσεων με φίλους σας, η αναζήτηση επαφών σας μέσω του Universal Search στη Charm bar, Snap View, Live Tile καθώς και τη χρήσιμη δυνατότητα μεταφορά της κλήσης από το desktop σε φορητή συσκευή. Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνεται ακόμη η αποστολή Sticker μηνυμάτων, ομαδικές συζητήσεις, αποστολή τοποθεσίας αλλά και η παραλαβή videos.