Σε μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις για τα Windows 8 προχώρησε σήμερα η Microsoft μέσω του επίσημου blog για το νέο λειτουργικό σύστημα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο χρόνος εκκίνησης ενός συστήματος με Windows 8 θα είναι αρκετά πιο γρήγορος με χρόνους που θα φτάνουν ακόμα και τα 8 δευτερόλεπτα !! Για να γίνει αυτό η Microsoft χρειάστηκε να ξανασχεδιάσει την λειτουργία εκκίνησης η οποία τώρα είναι ένα υβρίδιο του παραδοσιακού cold boot και εκκίνησης από κατάσταση αδράνειας (hibernate). Η διαφορά με τα Windows 7 βρίσκεται στο ότι το νέο λειτουργικό κατά το κλείσιμο, δεν τερματίζει τα User session και Kernel session αλλά περνάει το δεύτερο σε κατάσταση hibernate δημιουργώντας ένα αρχείο αρκετά μικρότερο από το κλασικό που δημιουργούσε το hibernation. Ως αποτέλεσμα το αρχείο κάνει αρκετά λιγότερη ώρα να εγγραφεί στο δίσκο άρα και να διαβαστεί από το σύστημα.

 

 

Ο κλασσικός τρόπος boot θα χρησιμοποιείτε και πάλι αλλά σε λιγότερες περιπτώσεις όπως στην αλλαγή hardware η όταν επιλέξετε το Restart μέσα από τα Windows 8. Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζει τα αποτελέσματα δοκιμών της Microsoft μεταξύ διαφόρων συστημάτων στα οποία έγινε μέτρηση του χρόνου εκκίνησης με Windows 7 και τα Windows 8 εγκατεστημένα.

 

windows8boot.jpg

 

Όπως αναφέρει η Microsoft, οι νέοι χρόνοι εκκίνησης του υπολογιστή είναι αρκετά καλύτεροι ακόμα και για κατόχους των κλασσικών σκληρών δίσκων όμως η διαφορά επιδόσεων με SSD δίσκους είναι πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, μέχρι σήμερα το 57% των χρηστών desktop και το 45% χρηστών φορητών υπολογιστών, προτιμούσαν να κλείνουν πλήρως τους υπολογιστές τους αντί να τους θέτουν σε λειτουργία αδράνειας (sleep ή hybernate)

 

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες και μια πλήρη ανάλυση για το θέμα μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: Windows 8 Blog