Μετά τον Ο.Τ.Ε και τη Vodafone, και η Wind γνωστοποιεί τις προθέσεις της για την άμεση ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, υποβάλλοντας επενδυτικό πλάνο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας του κανονισμού “Vectoring”.

Μέσω της διαδικασίας, αναμένεται να καθοριστεί ο οδικός χάρτης για τη ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας σε επίπεδο υποδομών ενώ στο επενδυτικό πλάνο της Wind αναφέρονται αναλυτικά οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες θα επικεντρωθεί η εταιρεία καθώς και «τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα αναπτύξει ώστε να προσφέρει ευρυζωνικές ταχύτητες που θα ξεκινούν από 100Μbps και θα φτάνουν το 1Gbps».

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Wind έχει ήδη προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 500 εκ. ευρώ για δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία έως το 2022 με την ταχύτητα ανάπτυξης των νέων δικτύων «να είναι κεφαλαιώδους σημασίας» σύμφωνα με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, Γενικό Διευθυντή Σταθερής Τηλεφωνίας και Εταιρικών πελατών της Wind. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο κ. Τζωρτζακάκης, η τεχνογνωσία της εταιρείας σε συνδυασμό με τη χρηματοοικονομική της ευρωστία της επιτρέπει να ξεκινήσει την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών (FFTx) αμέσως μετά την έγκριση της ΕΕΤΤ.