Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ZDNet, γίνεται λόγος για μερικές ολοκληρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει στο στρατόπεδό της η Adobe, με μία από αυτές να είναι η διακοπή υποστήριξης της τεχνολογίας Flash Player στις φορητές συσκευές. Μέχρι και σήμερα το Flash χρησιμοποιείται κυρίως σε φορητές συσκευές με την πλατφόρμα του Android, αλλά και στο PlayBook tablet της RIM.

 

6228275-425-282.jpg

 

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί μια δήλωση της Adobe, στην οποία η εταιρεία φαίνεται να θέλει να δώσει περισσότερο έμφαση στην τεχνολογία Adobe Air και να παραγκωνίσει εντελώς την ανάπτυξη της τεχνολογίας Flash στους browsers, αλλά και τα λειτουργικά συστήματα φορητών συσκευών. Η Google, τα BlackBerry, ακόμη και η HP με το webOS, έχουν χρησιμοποιείσει την υποστήριξη Flash ως ένα χαρακτηριστικό «κλειδί» για την προώθηση των συσκευών τους, σε αντίθεση με την Apple η οποία από την αρχή έδειξε με τις προθέσεις της ότι είναι αντίθετη στην ενσωμάτωσή του στο iOS.

 

Ο άμεσος στόχος της Adobe σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να είναι η επικέντρωση της στην τεχνολογία HTML5 και στην υλοποίηση mobile εφαρμογών.

 

Link.png Site: theverge.com

 

Ενημέρωση : Με ανακοίνωση της στο επίσημο blog της εταιρείας, επιβεβαιώνει τον τερματισμό ανάπτυξης του flash player για κινητά τηλέφωνα και δηλώνει την πλήρη υποστήριξη της στην HTML 5.