Τον περασμένο χρόνο η Adobe είχε ανακοινώσει τις προθέσεις της για διακοπή της ανάπτυξης του Flash Player για Android, με την απόφαση της αυτή να τίθεται σε ισχύ στην πιο πρόσφατη έκδοση του Android 4.1. Καθώς η Jelly Bean έκδοση του Android δε θα υποστηρίζει την αναπαραγωγή Flash περιεχομένου σε ιστοσελίδες, αυτό αυτόματα αποκλείει την αντίστοιχη δυνατότητα από το Nexus 7 tablet που παρουσίασε η Google πριν από μερικές ημέρες.

Φαίνεται ότι η εταιρεία είναι διατεθιμένη να βάλει οριστικό τέλος στην τεχνολογία Flash Player για φορητές συσκευές, καθώς πρόκειται να αποσύρει την υποστήριξη της από το κατάστημα εφαρμογών Google Play στις 15 Αυγούστου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Flash Player δε θα είναι διαθέσιμος για κατέβασμα και οι συσκευές που έχουν εγκατεστημένη κάποια έκδοσή του δε θα λάβουν μελλοντικά βελτιώσεις ή αναβαθμίσεις ασφαλείας.

 

 

Η Adobe συμβουλεύει τους χρήστες του Android που έχουν εγκατεστημένο το Flash Player στη συσκευή τους και πρόκειται να αναβαθμιστούν στην έκδοση 4.1, να απεγκαταστήσουν πρώτα την εφαρμογή καθώς ενδέχεται να παρουσιάσει προβλήματα λόγω ασυμβατότητας. Ο άμεσος στόχος της Adobe σύμφωνα φαίνεται να είναι η εστίασή της στην τεχνολογία HTML5 και στην υλοποίηση mobile εφαρμογών.

 

Link.png Site: gsmarena.com