Οι χρήστες του δημοφιλούς λογισμικού επεξεργασίας εικόνας μπορούν να κατεβάσουν και να «τρέξουν» με πλήρη υποστήριξη το Adobe Photoshop σε συσκευές 64bit που διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Windows 10 ARM.

Ένα από τα πιο βασικά και δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας είναι το Photoshop της Adobe το οποίο όμως μέχρι πρόσφατα δεν ήταν διαθέσιμο για τα Windows 10 σε συστήματα ARM64. Ωστόσο, η Adobe ανακοίνωσε ότι επέκτεινε τη συμβατότητα του Photoshop και για αυτές τις συσκευές, με ελάχιστη απαίτηση τα 8GB RAM.

Οι επεξεργαστές ARM χρησιμοποιούνται ευρέως σε φορητές συσκευές, επειδή συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα προσφέρουν αρκετά καλή απόδοση. Μία συσκευή όπως το Surface Pro X, η οποία μπορούσε εύκολα να συνδυαστεί με πληκτρολόγιο και γραφίδα για εργασία και επεξεργασία εικόνων εν κινήσει, δίνει στους δημιουργούς μία ισχυρή φορητή συσκευή. Ωστόσο, η έλλειψη υποστήριξης του Photoshop, την έκανε λιγότερη ελκυστική.

Οι συσκευές ARM των Windows δεν ήταν τόσο δημοφιλείς όσο αυτές της Apple, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ παλαιότερες. Αυτό οφείλεται κυρίως στους περιορισμούς των λογισμικών και στην κακή απόδοσή τους. Όταν και ανακοινώθηκε το Surface Pro X το 2019, η Adobe είχε δεσμευτεί να φέρει ολόκληρη τη σουίτα Creative Cloud σε συσκευές ARM64, αν και εκείνη την περίοδο δεν είχε καθορίσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τον Νοέμβριο του 2020, η Microsoft ξεκίνησε να δοκιμάζει τα Windows 10 με την ARM έκδοση του Photoshop και τώρα πλέον είναι διαθέσιμη για λήψη από όλους τους χρήστες. Ωστόσο, η Adobe αναφέρει ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να εγκαταστήσουν το Photoshop εάν σκοπεύουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές Adobe 32bit.

Το Photoshop εκτελείται μόνο σε λειτουργικά συστήματα 64bit και η έκδοση του Creative Cloud που θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Photoshop είναι μια εφαρμογή μόνο για 64bit. Μην εγκαταστήσετε το Photoshop εάν σκοπεύετε να συνεχίσετε να εγκαθιστάτε εφαρμογές 32bit από την Adobe.

Αναμένεται να κυκλοφορήσουν διάφορες ενημερώσεις στο μέλλον που θα παρέχουν πλήρη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων και λειτουργιών. Για την ώρα λειτουργίες όπως import, export και playback embedded video layers, U3D αρχεία, Oil Paint Filter και Shake Reduction Filter, μεταξύ των άλλων, δεν είναι διαθέσιμες.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τη ARM έκδοση του Photoshop εδώ.