Η GNOME Foundation και η Mozilla Foundation ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους για την βελτίωση της υποστήριξης των προγραμματιστών και των τελικών χρηστών στις εφαρμογές desktop σε GNU/Linux καθώς και σε άλλα συστήματα ανοιχτού λογισμικού. Η συμφωνία περιλαμβάνει την συμμετοχή της Mozilla στο advisory board της GNOME ώστε να τη βοηθήσει να θέσει τις μακροπρόθεσμες κατευθύνσεις του project.

 

 

Επιπλέον ανανεώνεται η συμφωνία συνεργασίας που οι δύο πλευρές ήδη είχαν συνάψει σχετικά με την πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών XUL, ενώ η Mozilla Foundation θα ενισχύσει το project της GNOME με 10.000 δολάρια, που θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του desktop περιβάλλοντος GNOME, μέσω του προγράμματος GNOME Outreach Program: Accessibility.

 

Σύμφωνα με τον Chris Blizzard της Mozilla «Το GNOME και το GTK+ είναι το περιβάλλον που οι χρήστες επιλέγουν εδώ και χρόνια. Καθώς λοιπόν η τεχνολογία μετακινείται από το desktop στις φορητές mobile λύσεις, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το GNOME για να σιγουρευτούμε ότι οι χρήστες του Firefox θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην εν λόγω πλατφόρμα»

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, το GNOME είναι ένα ανοιχτού λογισμικού project του οποίου ο σκοπός είναι η ανάπτυξη ενός πλήρους, προσβάσιμου και εύχρηστου desktop για τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Linux και σε Unix. Επίσης το GNOME περιλαμβάνει πλήρη πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών. Νέες εκδόσεις κυκλοφορούν δύο φορές τον χρόνο και προγραμματισμένα.

 

Από την άλλη πλευρά η Mozilla Foundation δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2003 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου ο σκοπός ήταν να η προώθηση της καινοτομίας στο Internet μέσω του Mozilla project. Η Mozilla είναι μία παγκόσμια κοινότητα αφοσιωμένη στη δημιουργία ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών που θα βελτιώνουν την online εμπειρία των χρηστών. Η Mozilla Corporation οργανώνει την ανάπτυξη και την προώθηση των προϊόντων, σαν θυγατρική εταιρία της Mozilla Foundation.

 

Source.png Πηγή: gnome.org

Source.png Πηγή: digitalnews.gr