Το AV-Test, το ανεξάρτητο Ινστιτούτο που παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της IT ασφάλειας και της έρευνας πάνω στις anti-virus εφαρμογές, δε φαίνεται να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο Security Essentials της Microsoft.

Σε δοκιμές του για το Δεκέμβριο του 2012, το AV-Test δοκίμασε τις αντοχές 25 εφαρμογών antivirus απέναντι σε επιθέσεις 0-day, malware αλλά και τις δυνατότητες διορθώσεων που αυτές διαθέτουν. Η εφαρμογή Microsoft Security Essentials δε κατάφερε να πιάσει τους 11 από τους 18 πιθανόν πόντους έτσι ώστε να περάσει τη δοκιμή, μένοντας τελικά στους 10. Ο λόγος είναι η αδυναμία προστασίας του MSE απέναντι σε επιθέσεις 0-day, έχοντας αποτελεσματικότητα στο 78% των περιπτώσεων.

 

Οι υπόλοιπες εφαρμογές που συμμετείχαν στις δοκιμές, είχαν μέσο όρο 92% ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2012 η εφαρμογή της Microsoft είχε χαμηλότερα αποτελέσματα, με επιτυχή αντιμετώπιση στο 71% των περιπτώσεων.

 

Οι άλλες δύο εφαρμογές που απέτυχαν να περάσουν τις δοκιμές του AV-Test είναι η εφαρμογή AhnLab και το PC Tools Internet Security. Το μεγαλύτερο σκορ το συγκέντρωσε η εφαρμογή Bitdefender Internet Security 2013 με την εφαρμογή Kaspersky και Symantec Norton Suite να ακολουθούν από κοντά. Αρκετά καλή βαθμολογία συγκέντρωσαν και οι εφαρμογές Avast, AVG Free Edition, ZoneAlarm και Panda Cloud.

 

Με δήλωση της η Microsoft πέρασε στην αντεπίθεση αναφέροντας ότι «με βάση στοιχεία τηλεμετρίας από εκατοντάδες εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως, το 99.997% των χρηστών που δέχονται επίθεση 0-day, δεν αντιμετώπισαν ποτέ τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας». Ακόμα προσθέτει ότι «το malware που σύμφωνα με την έρευνα δε μπόρεσε να αντιμετωπίσει το Security Essentials, δεν εμφανίστηκε ποτέ σε χρήστη της εφαρμογής

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/microsoft-defends-security-essentials-after-failing-av-test-certification?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter[/url]']neowin.net