Σαράντα εννέα φορές κατέκτησε το βραβείο Virus Bulletin η ESET. Την πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης κατέχει η εταιρία επί δέκα συναπτά έτη.

 

Το ESET NOD32 Antivirus Version 3.0 κατέκτησε για 49η φορά το βραβείο VB100 από το Virus Bulletin, διατηρώντας την θέση του στην κορυφή της βιομηχανίας. Το Virus Bulletin πραγματοποιεί ανεξάρτητες συγκριτικές δοκιμές προϊόντων antivirus και τα αποτελέσματά του είναι σεβαστά από όλο το φάσμα της κοινότητας των εταιρειών antivirus.

 

Για να είναι σε θέση ένα antivirus να αποκτήσει τον τίτλο και να εμφανίζει το λογότυπο του VB100 πρέπει να έχει υποβληθεί σε συγκριτική δοκιμή και θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω δύο κριτήρια: Να ανιχνεύσει όλους τους ιούς της λίστας «Ιn the Wild» με κατ' απαίτηση ανίχνευση (on demand) αλλά και κατά την πρόσβαση (on access) στο αρχείο και να μην έχει λανθασμένους συναγερμούς (false positives) όταν σαρώνει καθαρά αρχεία.

 

«Η εγκατάσταση του ESET NOD32 Antivirus Version 3.0 ήταν μια από τις απλούστερες, χρησιμοποιώντας μόνο ένα κουμπί «συνέχειας» και χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης, άφθονα χαρακτηριστικά παραμετροποίησης και τις πλέον γνωστές γρήγορες ταχύτητες ανίχνευσης. Η δοκιμή διήρκεσε ελάχιστα», έγραψε ο John Hawes του Virus Bulletin. «Η ανίχνευση ήταν άψογη όπως πάντα, χωρίς να χάσει ούτε έναν ιό σε όλα τα σετ. Η ESET συνεχίζει την μεγάλη πορεία επιτυχίας της κατακτώντας ένα ακόμη βραβείο VB100», συνέχισε.

 

Από την έναρξη των βραβείων VB100 το 1998, το ESET NOD32 Antivirus έχει στο ιστορικό του ένα ποσοστό επιτυχίας 96% -το υψηλότερο της βιομηχανίας- όταν οι περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν ποσοστά επιτυχίας της τάξης του 50 με 75%.

 

«Είμαστε ευτυχείς μαθαίνοντας πως ανιχνεύσαμε το 100% των ιών», είπε ο Anton Zajac, CEO of ESET, LLC. «49 βραβεία VB100 είναι ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο, όπως επίσης και η παρακαταθήκη των προηγμένων μας heuristics, όπως επίσης των ομάδων έρευνας και ανάπτυξης. Όσο οι απειλές πολλαπλασιάζονται και ενισχύονται τόσο σε αριθμό όσο και σε πολυπλοκότητα, τόσο η ESET θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, προστατεύοντας τους χρήστες από όλες τις μελλοντικές απειλές πριν την δημιουργία τους».

 

Ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της ADAOX δήλωσε: «Η κατάκτηση του 49ου VB100 (Virus Bulletin), υποδηλώνει ξεκάθαρα την υπεροχή της τεχνολογίας ThreatSense της ESET, και καθιερώνει πλέον το ESET NOD32 Antivirus σαν τον ηγέτη στην προληπτική προστασία. Τέλος, πιστοποιεί την δέσμευση της ESET προς την αγορά προσφέροντας την πιο γρήγορη και πιο δραστική antivirus λύση στους πελάτες της».

 

Source.png Πηγή: securitylabs.gr