Οι NortonLifeLock και Avast συγχωνεύονται με την αξία της συμφωνίας να εκτιμάται σε περισσότερα από $8 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η NortonLifeLock θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Avast για να δημιουργήσει μία ακόμα μεγαλύτερη εταιρεία κυβερνοασφαλείας. «Με αυτό τον συνδυασμό, μπορούμε να ισχυροποιήσουμε την πλατφόρμα κυβερνοασφαλείας μας και να την καταστήσουμε διαθέσιμη σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες» δήλωσε ο CEO της NortonLifeLock, Vincent Pilette. «Θα έχουμε επίσης την ικανότητα να επιταχύνουμε την καινοτομία για να μεταμορφώσουμε την κυβερνοπροστασία» συμπλήρωσε.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα The Verge, το αποτέλεσμα της συγχώνευσης ενδεχομένως θα είναι προϊόντα που συνδυάζουν την προσήλωση της Avast στην ιδιωτικότητα και την εμπειρία της NortonLifeLock στην ταυτοποίηση σε μία εποχή που η κυβερνοασφάλεια είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Το ransomware βρίσκεται σε άνοδο και μαθαίνουμε διαρκώς για ολοένα και περισσότερες υψηλού προφίλ επιθέσεις -όπως πρόσφατα στην Gigabyte και στην Kaseya αλλά και αλλού.

Η Avast που ιδρύθηκε στην Τσεχία αναπτύσσει λογισμικό για απλούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις εδώ και περίπου 11 χρόνια και πριν από 5 χρόνια εξαγόρασε την AVG. Η NortonLifeLock αποτελεί την επιχείρηση της Symantec που ήταν αφοσιωμένη στους απλούς χρήστες και καταναλωτές και η οποία παρέμεινε ανεξάρτητη μετά την εξαγορά του τμήματος επιχειρησιακής ασφάλειας της Symantec από την Broadcom πριν από περίπου 2 χρόνια. Το γνωστό Norton Antivirus έχει υπάρξει σε διάφορες μορφές από το 1991 και παραμένει μία αρκετά δημοφιλής επιλογή για τους καταναλωτές εδώ και 30 χρόνια.