Η BMW εξέδωσε ειδοποίηση ανάκλησης για πάνω από 14.000 ηλεκτρικά οχήματα για δυσλειτουργία λογισμικού που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος και αυξημένο κίνδυνο σύγκρουσης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι η ανάκληση αφορά ορισμένα SUV iX και σεντάν i4 και i7 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 14 Οκτωβρίου 2021 και 28 Οκτωβρίου 2022. Το πρόβλημα λογισμικού αφορά την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου της μπαταρίας υψηλής τάσης. 

Σύμφωνα με την BMW:

Το λογισμικό της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου της μπαταρίας υψηλής τάσης ενδέχεται, κατά τη διάρκεια ορισμένων συνθηκών λειτουργίας του οχήματος, να προκαλέσει διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, μπορεί σποραδικά να συμβεί μια λανθασμένη διάγνωση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει επαναφορά της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου. Εάν συμβεί επαναφορά, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή της ηλεκτρικής ισχύος.

Η BMW ανακάλυψε το πρόβλημα μέσω της δικής της εσωτερικής διαδικασίας ελέγχου ποιότητας χωρίς να αναφέρει κάποιο περιστατικό, σύγκρουση ή τραυματισμό ως αποτέλεσμα που οδήγησε στην ανάκληση.

Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων BMW αυτοκινήτων μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν τα οχήματά τους περιμένοντας μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για τη διόρθωση του προβλήματος, αναφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία. Η ενημέρωση θα παρέχεται δωρεάν από τους αντιπροσώπους και τον επόμενο μήνα θα αποσταλούν επιστολές στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που επηρεάζονται, με τις οποίες θα τους συστήνεται να φέρουν τα οχήματά τους για επιδιόρθωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που η νέα σειρά EV της BMW οδηγείται σε ανάκληση. Το περασμένο καλοκαίρι, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε έναν "μικρό αριθμό" σεντάν i4 του 2022 και SUV iX λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς της μπαταρίας.

Καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις EV, αυξάνονται και οι ειδοποιήσεις ανάκλησης. Η Ford εξέδωσε ανάκληση το περασμένο καλοκαίρι για 49.000 Mustang Mach-E SUV λόγω ανησυχιών ότι ένα ελάττωμα ασφαλείας μπορεί να καταστήσει το όχημα ακίνητο. Το Toyota bZ4X ανακλήθηκε όταν ανακαλύφθηκε ότι οι χαλαρές βίδες της πλήμνης θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αποκόλληση των τροχών κατά την οδήγηση. Η Tesla έχει ανακαλέσει δεκάδες χιλιάδες οχήματα, πιο πρόσφατα λόγω ελαττωματικών πίσω φώτων. Άλλα EV έχουν επίσης ανακληθεί για διάφορα σφάλματα λογισμικού και άλλα δευτερεύοντα ζητήματα.

  • Thanks 1
  • Confused 1