Για την ώρα, κάποια μοντέλα της θα περιορίζονται στον έλεγχο μέσω iDrive για το infotainment σύστημα

Η έλλειψη ημιαγωγών έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να είναι μία από αυτές και να αναγκάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους. Η BMW είναι μια από αυτές, η οποία θα πάρει μέτρα για να μειώσει τη χρήση ημιαγωγών και να διατηρήσει τα ίδια επίπεδα παραγωγής. Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε στο Autoblog, θα αφαιρέσει τις λειτουργίες αφής σε κάποια μοντέλα της.

Για την ώρα, τα μοντέλα της σειράς 3, X5, X6, X7 και Z4 θα διατεθούν χωρίς λειτουργία αφής. Επιπλέον, τα μοντέλα της σειράς 4 Coupe, Gran Coupe και Convertible (εκτός από το i4) θα χάσουν επίσης τη λειτουργία αφής, τουλάχιστον για την ώρα.

Οι κάτοχοι των μοντέλων αυτών θα πρέπει να χρησιμοποιούν το iDrive της κεντρικής κονσόλας για να περιηγηθούν στο infotainment σύστημα. Όσοι παραλάβουν ένα μοντέλο χωρίς την αφή ενώ θα έπρεπε να την περιέχει, θα λάβουν πίστωση $500 λόγω "Αφαίρεσης Οθόνης Αφής".

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες στο Bimmerfest, τα μοντέλα αυτά δε θα περιέχουν ούτε το BMW Backup Assistant σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες επέλεξαν το πακέτο υποβοήθησης παρκαρίσματος. Το σύστημα είναι υπεύθυνο για εύρεση πάρκινγκ όσο το όχημα βρίσκεται εν κίνηση.

  • Confused 2