Κατά καιρούς, το τμήμα Motorrad της BMW έχει παρουσιάσει ορισμένα ενδιαφέροντα… και κάποιες φορές εξωφρενικά κόνσεπτ. Με την μητρική εταιρεία επικεντρωμένη στην ηλεκτροκίνηση, επόμενο ήταν να βλέπουμε ηλεκτρικά κόνσεπτ όπως το mini-bike CE 02.

Το mini-bike CE 02 έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο της Γερμανίας και είναι ένα μικρό δίτροχο που φέρει ορισμένες φουτουριστικές ιδέες που έχουμε δει και στις μεγαλύτερες ηλεκτρικές μηχανές της BMW, συμπεριλαμβανομένης της CE O4 που μάλιστα μπαίνει στην παραγωγή.

P90434022_highRes_bmw_motorrad_concept.0.jpg

Το CE 02 διαθέτει εμφάνιση και πλαίσιο που μοιάζει να «βγήκε» από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας (σαν το Ghost in the Cell για παράδειγμα) και ενσωματώνει έναν belt-drive κινητήρα 11kW που επιτρέπει στο μικρό δίτροχο να πιάσει ταχύτητα 90 χλμ./ ώρα. Αν και η BMW δεν αναφέρει την χωρητικότητα της μπαταρίας του, εντούτοις υποστηρίζει ότι η μπαταρία παρέχει στο όχημα αυτονομία 90 περίπου χιλιομέτρων εφόσον είναι πλήρως φορτισμένη. 

P90434024_highRes_bmw_motorrad_concept.jpg

Στο μπροστινό τμήμα υπάρχει ένα στρογγυλό φανάρι τεχνολογίας LED ενώ στο κέντρο του τιμονιού υπάρχει μία μικρή οθόνη που παρέχει πληροφόρηση για την κατάσταση της μπαταρίας, την ταχύτητα κ.ά. Το βάρος της μικρής ηλεκτρικής μοτοσικλέτας είναι 120 κιλά.

P90434026_highRes_bmw_motorrad_concept.jpg

Για την ώρα, η Βαυαρική φίρμα δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα βγάλει στην παραγωγή το CE 02. Αν ωστόσο αποφασίσει τελικά να το φέρει στα… χέρια των καταναλωτών οι τελευταίοι θα χρειαστεί να βάλουν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν και όχι τόσο βαθιά όσο για να αγοράσουν την CE 04 που στοιχίζει περίπου $16.000.

P90434024_highRes_bmw_motorrad_concept.jpg