Πριν από λίγες μέρες, η Mercedes-Benz αποκάλυψε επίσημα το AMG Project One, και μάλιστα πριν το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το 1000hp υπεραυτοκίνητο AMG Project One κατασκευάστηκε (όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα) σε συνεργασία με το τμήμα Mercedes-AMG High Performance Powertrains και την ομάδα Mercedes-AMG Petronas Motorsport που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Formula 1.

 

Το υπεραυτοκίνητο βασίζεται σε μία εκδοχή του υπερ-τροφοδοτούμενου 1,6 λίτρων κινητήρα V6 που χάρισε τρία –και ενδεχομένως και το τέταρτο φέτος- πρωταθλήματα στην ομάδα Mercedes-AMG Petronas Motorsport Formula One και σε τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ.

 

Σε δύο περιπτώσεις, όπως συμβαίνει και με τις σημερινές μονάδες ισχύος των μονοθέσιων της Formula 1 μετατρέπουν την παραγόμενη θερμότητα ή την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική και έχουν τις ονομασίες Motor Generator Unit – Heat (MGU-H) και Motor Generator Unit – Kinetic (MGU-K) αντίστοιχα.

 

Οι δύο παραπάνω μονάδες παράγουν 90kW και 120kW αντίστοιχα ενώ υπάρχουν και άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες 120kW που συνδέονται στον εμπρόσθιο άξονα. Όσον αφορά στη μετάδοση, έχουμε να κάνουμε με ένα AMG Speedshift 8-speed χειροκίνητο κιβώτιο.

 

Η μονάδα ισχύος χαρίζει στο Mercedes-AMG Project One τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα με τα 0-200χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά στη μπαταρία που διαθέτει, προσφέρει αυτονομία 25 χιλιομέτρων στο όχημα. Αν και έχει –εξαιτίας του powertrain- πολλά κοινά στοιχεία με το μονοθέσιο της Formula 1, το Project One είναι διθέσιο. Μόλις 275 οχήματα θα διατεθούν, και σε όσους μπορούν να επενδύσουν €2,275 εκατομμύρια (χωρίς φόρους).

 

 

Link.png Site: Engadget