Από τον Απρίλιο του 2015, παράλληλα με το σχέδιο εξίσωσης της φορολογίας του πετρελαίου κίνησης και βενζίνης, θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης έως και €10.000 στην Γαλλία για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Ενέργειας, Segolene Royal.

“Πρέπει να αποσύρουμε τα παλιά πετρελαιοκίνητα οχήματα που ξεπερνούν την ηλικία των 13 ετών και δεν εφοδιάζονται με κανενός είδους φίλτρο” δήλωσε η Royal.

 

Οι δηλώσεις έρχονται να συμπληρώσουν μία δήλωση του Πρωθυπουργού της Γαλλίας, Manuel Valls, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο οποίος χαρακτήρισε λανθασμένη την μεγάλη –έως και 80%- προτίμηση των Γάλλων στα πετρελαιοκίνητα. Με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, η Γαλλική κυβέρνηση κάνει ένα γενναίο βήμα για να προωθήσει το σχέδιο της για μία φιλικότερη προς το περιβάλλον αυτοκίνηση.

 

Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault επιδοκίμασε το πρόγραμμα. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι “θα βοηθήσει να πειστούν οι αγοραστές να δοκιμάσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο”.

 

Το Renault Zoe ήταν το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Γαλλία με 5970 πωλήσεις πέρυσι, ενώ το δεύτερο δημοφιλέστερο ήταν το Nissan Leaf που πούλησε 1604 μονάδες. Με την επιδότηση, οι τιμές των δύο αυτοκινήτων θα μειωθούν στα €12.400 και €14.000 αντίστοιχα.

 

Link.png Site: in.gr