Η Γαλλία αποφάσισε να διοργανώσει διαγωνισμό, ώστε να κριθεί ποιος κατασκευαστής θα κληθεί να κατασκευάσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα θα κοστίζει μόλις $7.000.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Segolene Royal, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, το οποίο θα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές εταιρείες να κατασκευάσουν ένα όχημα φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο μάλιστα θα μπορεί να αποκτήσει η πλειοψηφία των πολιτών.

 

Όσον αφορά την τιμή, προκειμένου να τη διατηρήσουν τόσο χαμηλή, το αυτοκίνητο δεν θα διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία αλλά, σε όλη την έκταση της χώρας, θα υπάρχει δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού, που θα επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν μπαταρίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

 

Άλλωστε, οι μπαταρίες είναι το ακριβότερο εξάρτημα ενός ηλεκτρικού οχήματος, το οποίο μάλιστα αναγκάζει ορισμένες εταιρείες να προσφέρουν με leasing τα οχήματά τους.

 

Επιπλέον, πέρα από τη βασική τεχνολογία, μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα αναφορικά με το συγκεκριμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια, παρά την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του, οι καταναλωτές ενδέχεται να μην επιθυμούν να το αγοράσουν, διότι λογικά δεν θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά τις επιδόσεις και τον σχεδιασμό. Θα πρόκειται για ένα απλό όχημα που θα προορίζεται για μετακινήσεις στην πόλη.

 

Link.png Site: Engadget