Οι εταιρείες που ασχολούνται με το έργο του Hyperloop στις ΗΠΑ που θα φέρει επανάσταση στα μεταφορικά μέσα, κάνει λόγο για “Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες σε 30 λεπτά”. Τι θα λέγατε, αν μελλοντικά έλεγαν και το “Μπρατισλάβα στην Βιέννη σε 8 λεπτά”;

Και όμως, η μία από τις δύο εταιρείες με έδρα το Λος Άντζελες που έχει αναλάβει να κάνει το όραμα του Elon Musk πραγματικότητα (δηλαδή το tube-based ταξίδι χρησιμοποιώντας κάψουλες που κινούνται με την βοήθεια του ηλεκτρομαγνητισμού με ταχύτητα σχεδόν 1220χλμ./ω), ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έφτασε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Σλοβακίας για να εξερευνήσει την δυνατότητα να κατασκευαστεί ένα τέτοιο σύστημα στην χώρα.

 

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία, ορισμένες πιθανές διαδρομές θα μπορούσαν να συνδέσουν την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα με την Βιέννη στην Αυστρία και με την Βουδαπέστη, στην Ουγγαρία.

 

O CEO της εταιρείας, Dirk Alhborn ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ψάχνοντας για ξένες κυβερνήσεις που θα ήταν πρόθυμες να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του εγχειρήματος Hyperloop. Από ότι φαίνεται, ο Dirk Alhborn βρήκε αυτό που γύρευε από την Σλοβακία, χαρακτηρίζοντας την χώρα “τεχνολογικό ηγέτη” ενώ δήλωσε πως ελπίζει αυτή η συμφωνία –οι λεπτομέρειες για την οποία παραμένουν ακόμα άγνωστες- να κινητοποιήσει την συνεργατικότητα και την καινοτομία μέσα στην Σλοβακία αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

 

O Vasil Hudak, υπουργός οικονομικός της Δημοκρατίας της Σλοβακίας δήλωσε: “Ένα σύστημα μεταφορών αυτού του είδους, θα επαναπροσδιορίσει την έννοια της μετακίνησης και θα ενισχύσει την διασυνοριακή συνεργασία στην Ευρώπη”.

 

Link.png Site: TheVerge