Από ότι φαίνεται η Audi αποφάσισε να επιταχύνει τα σχέδια της πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και ευελπιστεί ότι θα έχει τρία μοντέλα έτοιμα μέχρι το 2020. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μία θυγατρική, που θα ασχολείται με την εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων.

Ο CEO της εταιρείας Rupert Stadler δήλωσε στο Reuters, ότι η ανανεωμένο προσέγγιση της Apple πάνω στα ηλεκτρικά οχήματα, είναι το άμεσο αποτέλεσμα του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων στο οποίο είχε εμπλακεί η μητρική εταιρεία Volkswagen.

 

Αν και ο Rupert Stadler δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς πάνω στα επερχόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Audi, ανέφερε ότι μεταξύ τους θα βρίσκεται ένα subcompact, ενώ για να μπουν σε φάση παραγωγής και για να υποστηριχθούν σωστά, η εταιρεία αναμένεται να εγκαταλείψει κάποια παλαιότερα μοντέλα. Από ότι φαίνεται, η Audi θέλει να εισέλθει αρκετά δυναμικά στην κατηγορία που “δημιούργησε” η Tesla, και σύμφωνα με τον Stadler η εταιρεία μελλοντικά θα παρουσιάσει ένα “αυτοκίνητο ρομπότ, το οποί ενδεχομένως δεν θα διαθέτει τιμόνι ή πετάλια, οπότε και θα είναι ιδανικό για την πόλη”.

 

Η Audi επίσης έχει πολλά σχέδια πάνω στα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου, αλλά δεν πιστεύει ότι θα υπάρχουν πολλοί σταθμοί φόρτισης για να γίνει η τεχνολογία βιώσιμη μέχρι τουλάχιστον το 2020.

 

Link.png Site: Engadget